Reacția ABA Argeș – Vedea după tragedia de la Zigoneni, în care un tânăr s-a înecat

În urma tragediilor petrecute în ultima perioadă, mai muți oameni pierzându-și viața prin înec, inclusiv în județul Argeș, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea informează cetățenii cu privire la faptul că în lacurile de acumulare scăldatul este interzis, din cauza curenților care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sau funcționării hidrocentralelor.


Aceștia sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se aventurează. Atenționarea “Scăldatul interzis” este inscripţionată și pe digurile lacurilor de acumulare. În spațiul hidrografic administrat de ABA Argeș – Vedea nu există zone naturale (lacuri, râuri) amenajate pentru îmbăiere.

Având în vedre că zilele următoare se anunță caniculare și tentația de a se răcori va fi mare pentru oameni, ABA Argeș-Vede recomandă ștrandurile și zonele special amenajate în acest sens.

Reamintim că în urmă cu două zile, o tragedie s-a petrecut în barajul Zigoneni, atunci când un tânăr de 21 de ani s-a înecat. Daniel Florin Diaconescu locuia în Curtea de Argeș și era un băiat plin de viață, dar totodată serios și dedicat muncii sale. Tânărul a fost găsit de pompieri după două ore de căutări.