Așa-zise măicuțe, propagandă anti-vaccinistă în Pitești. Reacția Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Presa din județ a prezentat zilele trecute cazul mai multor măicuțe care făceau propagandă anti-vaccin Covid-19 în centrul municipiului Pitești. Cu mesaje de felul „Nu vă vaccinați!”; „Nu acceptați serul în organism!”; „Refuzați pecetea Satanei după cele 7 vaccinuri!”; „Cel mai mare genocid…”, un grup de femei înveșmântate în negru le explicau oamenilor motivele pentru care  ar trebui să refuze imunizarea.

CITEȘTE ȘI ... (video) Accident pe A1: Au sărit cu mașinile în afara șoselei. 4 victime

Așa-zisele măicuțe au fost zărite în mai multe zone centrale, cum ar fi Calea București, în apropierea sediului Filarmonicii, în parcuri ori în stații de autobuz.

CITEȘTE ȘI ... Program defalcat de intrare la ore în școlile din Argeș


Referitor la acest subiect controversat, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a reacționat printr-un comunicat, explicând situația.

”1.Persoanele despre care relatează mass-media locală, nu sunt călugărițe canonice în cadrul Eparhiei Argeșului și Muscelului, și nu deținem informații dacă acestea sunt cu adevărat monahii cu statut canonic în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.
2.Chiriarhul locului nu a acordat nici o aprobare sau binecuvântare scrisă ori verbală personalului clerical și neclerical, monahal sau de mir (femei sau bărbați) din cadrul Eparhiei, în vederea desfășurării de acțiuni, sub diferite forme (protest, petiții, etc.), pro ori contra campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19 inițiată de autorități.
3.Demersul persoanelor menționate în mass-media locală, care se declară originare din zona Caraș-Severin este o inițiativă proprie și nu reprezintă poziția Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.
4.Atragem atenția că distribuirea unor materiale tipărite (broșuri) de către persoanele amintite anterior, în care sunt citați clerici ortodocși sau alți medici de diferite naționalități, cu privire la vaccinul anti Covid-19, întrucât sunt declarații scoase din context, reprezintă o sursă nesigură de informare pentru popoluția argeșeană.
În acest sens, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, se delimitează întru totul de orice îndemnuri adresate de presupusele călugărițe, față de locuitorii/trecătorii din Municipiul Pitești sau din alte localități din Județul Argeș. 
Cu acest prilej reamintim că decizia vaccinării împotriva Covid-19 aparține fiecărui cetățean în parte, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului nepromovând manifestări similare persoanelor descrise.”


Sursa foto: ziarulargesul.ro