Așa da! Primul mall din România care își suspendă voluntar activitatea

Așa da! Primul mall din România care își suspendă voluntar activitatea: „Este esențial să avem o atitudine care facilitează prevenția”


Primul mall din România care își suspendă voluntar activitatea pentru a proteja oamenii de răspândirea COVID-19 este Băneasa Shopping City, unul dintre cele mai frecventate centre comerciale din București.

Deși pe piețele externe decizia închiderii mallurilor a fost luată de autorități, în România nu s-a hotărât încă nimic cu privire la centrele comerciale. Cu toate acestea, centrul comercial din nordul a decis să sisteze activitatea, fiind închise toate magazinele, cu excepția supermarketului și farmaciilor din interiorul acestuia.

„Băneasa Shopping City, angajaţii retailerilor precum şi echipa centrului comercial formează o comunitate pe care o respectăm şi a cărei siguranţă şi sănătate au devenit în prezent obiective capitale. Este o situaţie fără precedent pentru noi. În toată activitatea noastră nu am fost nevoiţi să luăm o decizie similară, însă evenimentele recente şi momentele dificile cu care societatea se confruntă, ne obligă la responsabilitate”, spune Arthur Popa, CEO al Băneasa Shopping City.”

Oficialii mallului adaugă că Băneasa Shopping City consideră că este de datoria sa să protejeze comunitatea, clienţii, retailerii precum şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi în magazinele centrului comercial, pentru că sănătatea şi siguranţa lor sunt o prioritate permanentă.


„Este decizia noastră voluntară să dispunem suspendarea temporară a centrului comercial, în perioada 23 martie-16 aprilie 2020 sau până când starea de urgenţă instaurată de autorităţi va fi ridicată. Excepţie de la această măsură face hypermarketul Carrefour care va avea program ca şi până acum, între orele 08.00-22.00 şi farmaciile care vor avea program de funcţionare normal, între orele 10.00-22.00.”

Experienta internatională, autorităţile şi specialiştii recomandă distanţarea socială, aceasta fiind singura metodă eficientă pentru a preveni răspândirea virusului, şi este în interesul superior al întregii comunităţi locale si nu numai, să respecte această recomandare si să adopte măsuri preventive”, adaugă oficialii Băneasa Shopping City.