A vrut să răpească o elevă de clasa a III-a! Fetiţa spune că numărul mașinii era din Argeș!

UPDATE 15 OCTOMBRIE

Bărbatul care a încercat să răpească o fetiță în fața unei școli din Bacău a fost prins. Potrivit polițiștilor, după tentativa eșuată, el ar fi sechestrat o tânără de 17 ani.
Acesta nu este din județul Argeș, așa cum se presupunea după ce fetița a spus că individul s-ar fi aflat într-o mașină cu număr de înmatriculare de Argeș.
Bărbatul are 42 de ani și este din Bacău. După ce a încercat să răpească fetița, omul ar fi sechestrat o adolescentă de 17 ani pe care a încercat să o violeze.
Fata a scăpat şi a alertat autorităţile. 

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Bacău, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de lipsire de libertate şi tentativă de agresiune sexuală.

O fetiță de nici 10 ani a fost victima unei tentative de răpire. Incidentul s-a petrecut la câţiva metri de poarta unităţii de învăţământ, în județul Bacău.
Fetița învăța la Şcoala Al. I. Cuza, iar ieri dimineață, în jurul orei 08:00 când micuța se ducea la ore a fost acostată de un bărbat care iniţial, i-ar fi cerut doar indicaţii cum să ajungă la Autogară.

CITEȘTE ȘI .... Programul Rabla Clasic- suplimentat!


Ulterior, individul ar fi invitat-o să urce într-o maşină, însă fetiţă a refuzat categoric. Bărbatul a insistat, oferindu-i copilei bani pentru a o duce la București.
Eleva a încercat să scape din mâinile agresorului, s-a smucit, a căzut pe trotuar și a fugit direct la învățătoarea sa, povestind prin ce a trecut.

„Fetiţa a venit la şcoală speriată, după incidentul petrecut la câţiva metri de poarta unităţii de învăţământ. A luat legătura cu doamna învăţătoare care era în clasă, i-a povestit situaţia, noi am luat, la rândul nostru, imediat legătura cu poliţiştii de la Secţia 2, care au venit la şcoală, au discutat cu eleva, iar ancheta este în curs”, a declarat şi prof. Anca Sereş, cadru didactic în Şcoala „Al.I.Cuza”, unde învaţă eleva.

CITEȘTE ȘI ... NU RATA! Începe sezonul petrecerilor la MON'ARCH! Super concert Carla's Dreams

Se vorbeşte chiar că incidentul a fost văzut şi de alţi trecători, inclusiv de un părinte care îşi ducea copilul spre şcoală, care a strigat la acel agresor să o lase în pace pe fetiţă că altfel va suna la poliţie. Fetiţa ar fi reţinut şi numărul maşinii, care ar fi din judeţul Argeş.

„În acest moment, poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările şi scopul în care a fost abordată minora şi în funcţie de rezultatul verificărilor se va proceda la încadrarea juridică a faptei”, a precizat agent şef adjunct Cătălina Creţu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

După acest incident, Inspectoratul Şcolar a decis să se mai ia şi alte măsuri.

”Am transmis tuturor şcolilor ca la orele de dirigenţie, da şi învăţătorii de la clasă să intensifice orele de educaţie şi pe această linie. Nu facem asta pentru a crea panică, mai ales în rândul părinţilor, dar, repet, faptul că acea fetiţă a reacţionat exact cum trebuie este un exemplu de educaţie foarte bună din partea părinţilor, pe care îi felicit”, a mai adăugat profesorul Florin Lazăr, inspector şcolar general.

Fetiţa este acum în afară oricărui pericol, iar pentru că au fost anunţate şi organele de anchetă, se fac cercetări pentru soluţionarea cazului.

Sursa:desteptarea.ro