A vrut să ajute, dar a fost luat drept dealer de droguri

Salvamontiștii și jandarmii argeșeni s-au confruntat ieri cu o situație mai puțin obișnuită. 

Printr-un apel la 112 s-a solicitat de urgență intervenția autorităților. Mai mulți turiști care se aflau pe traseul montan Bâlea-Tunel - Lacul Călțun au cerut ajutorul după ce s-ar fi întâlnit cu un bărbat de aproximativ 35 ani care ar fi dorit să le ofere un ... flacon de calciu. Însă, aceștia ar fi interpretat greșit intenția omului, crezând că dorește să le ofere droguri. Astfel, au sunat la 112.

CITEȘTE ȘI ... Un băiat de 14 ani a încercat să se sinucidă! A vrut să își taie gâtul

 

La locul solicitării au ajuns jandarmii și salvamontiștii. Cel care a sunat la 112 a relatat că soției lui i se făcuse rău, iar bărbatul respectiv  ar fi vrut să le ofere o doza de calciu. Aceștia au crezut că intenția omului a fost alta. Ulterior, salvatorii au plecat în căutarea suspectului.

„Am procedat la legitimarea acestuia și verificarea lui în baza de date. Pe baza banuielior din partea grupului am procedat la controlul corporal și controlul bagajului. Nu am găsit nimic suspect sau interzis asupra lui sau în bagaj. L-am întrebat ce discuții a avut cu grupul, iar el ne-a răspuns ca au discutat doar despre munte și a observat o persoana din grup mai palida și a încercat să-i ofere un flacon  de Liquid Energy Plus cu efect energizant. Grupul a refuzat sa primească energizantul după care s-au despărțit apucand în direcții diferita”, transmit reprezentanții Salvamont Argeș.

În urma verificărilor, salvatorii au reluat legătura cu apelantul și soția acestuia pentru a le transmite că cele presupuse de aceștia nu se confirmă. Oamenii au spus că au apelat la serviciul de urgență 112 din cauza panicii, bănuind ca cel care le-a oferit energizantul ar fi încercat sa le dea droguri.

 

 

Foto descriptiv