INADMISIBIL!VIDEO! A treia zi de protest la Școala 16 din Pitești!

Este a treia zi în care eleviii clasei a VII-a B de la Şcoala I. L. Caragiale (Nr. 16) din Piteşti protestează. Aceştia spun că nu-l mai suportă pe un coleg care îi jigneşte, îi agresează şi are un comportament deviant, totul de la boala ADHD de care suferă.

Dacă în prima zi, toţi elevii clasei n-au intrat la ore, iar ieri la fel, astăzi, elevul problemă a stat la şcoală doar la prima oră, timp în care colegii lui au stat pe hol. Ulterior, după plecarea lui au intrat la oră ceilalţi. Conducerea şcolii şi cea a Inspectoratului Scolar Judeţean nu au gestionat cum trebuie situaţia, aceasta este concluzia Instituţiei Prefectului din judeţul Argeş: „S-a ajuns la o situație de netolerat, o întreagă clasă să nu intre la ore din cauza unui copil. Cu toții avem datoria de a o soluționa, trebuie avut în vedere atât interesul copilului cât și buna desfășurare a procesului educațional...”, a spus Cristian Soare, în conferința de presă.

Elevilor li s-au pus absenţe pentru lipsa de la cursuri. La 10 absenţe li se va scădea un punct la purtare. Cu toate acestea, atât elevii cât şi părinţii care îi susţin sunt hotărâţi să nu cedeze. S-au gândit să protesteze chiar în faţa Ministerului Educaţiei, dacă elevul „problemă” nu va fi mutat la o altă şcoală. Se pare că sunt şi alte clase din şcoală care intenţionează să li se alăture, în semn de solidaritate.