A treia victimă - un milionar din Piatra Neamț care a refuzat internarea!

Al treilea român a murit, în această seară, din cauza infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 70 de ani, din Piatra Neamț.

„În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

CITEȘTE ȘI ... (video) Intră în vigoare primele interdicții - Mesajul se aude pe străzile din Argeș!

Vasile Ouatu era acționarul majoritar al Complexului Comercial UNIC din Piatra Neamț și fost conducător al echipei de volei din oraș. Milionarul a decedat după ce a refuzat internarea deși era infectat cu COVID-19. Vineri, 20 martie, a fost transportat la spitalul de Boli Infecțioase din Iași, iar în această seară a decedat.

CITEȘTE ȘI ... Izolarea şoferilor de TIR va produce mai multe victime în timp foarte scurt, comparativ cu noul


Patron al unui restaurant, în data de 8 martie a organizat o petrecere cu sute de oameni. Conform presei locale, acesta ar fi participat și la un concurs de dans sportiv, unde alte două persoane au fost confirmate cu COVID-19.
În data de 17 martie, bărbatul a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – Secția de Boli Infecțioase, unde a refuzat prelevarea probelor biologice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus, doctorii încadrându-l ca suspect.

CITEȘTE ȘI ... Evită COVID-19: 22 de pași de urmat când ieșiți sau intrați în casă


O zi mai târziu, omului de afaceri i s-a deschis dosar penal cu suspiciunea de refuzare a internării, iar, joi, 19 martie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț a clasat cauza.

Între timp, milionar s-a simțit rău și vineri, pe data de 20 martie, a fost internat. A fost testat pentru coronavirus, testul ieșind pozitiv.