A murit singura girafă de la o grădină zoologică din România

Grădina Zoologică din Târgu Mureș anunță că unul dintre animalele sale cele mai îndrăgite, girafa Gina, nu mai poate fi admirat. Girafa a murit după ce s-a înecat cu propriul său suc gastric, potrivit rezultatelor autopsiei. 

„Din păcate, în data de 10 februarie, dimineaţa, când am venit la serviciu, girafa era căzută şi era decedată. În urma analizelor s-a constatat că datorită regurgitării cu conţinut gastric stomacal (datorită vomei, pe înţelesul tuturor) s-a înecat, a ajuns în căile respiratorii, în plămâni, aceasta a fost cauza decesului. Din păcate, se întâmplă şi la oameni şi s-a întâmplat şi la girafă. Este mare păcat, era singura girafă”, a declarat directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea, citat de Agerpres. 

Raportul autopsiei a constatat și că la genunchii stâng și drept animalul avea țesuturi subcutanate hemoragice, dar cauza morții este „regurgitare conținut gastric care a ajuns în căile respiratorii și pulmon”, astfel că girafa a făcut „pneumonie ab ingestis”.

Girafa avea 10 ani și fusese adusă de la grădina zoologică din Roma în urmă cu șase ani.

O girafă poate trăi în jur de 20-25 de ani.

Administratorii grădinii zoologice, una dintre cele mai mari și mai moderne din România, promit că vor face „toate demersurile necesare în vederea obținerii unor noi exemplare”, astfel încât girafele să poată fi admirate din nou la Târgu Mureș. 


Sursa: Digi24.ro