A murit cunoscutul actor Reg E. Cathey! Roluri de excepție în „House of Cards” şi „The Wire”

Reg E. Cathey, un actor american care s-a remarcat în producţii precum serialele „Culisele puterii/ House of Cards” şi „Cartelul Crimelor/ The Wire”, a murit la vârsta de 59 de ani.

Anunţul a fost făcut de scenaristul David Simon pe platforma de socializare Twitter, acesta spunând despre Cathey că a fost „cel mai încântător om” şi că „amintirea lui este o binecuvântare”. Actorul ar fi suferit de cancer pulmonar. 
În 2015, Cathey a fost recompensat cu un premiu Primetime Emmy pentru interpretarea rolului Freddy Hayes în serialul „House of Cards”.

CITEȘTE ȘI ... (video) Gest extrem! S-a aruncat în fața trenului chiar de ziua lui! Motivul incredibil

Cel mai recent, Cathey a apărut în serialul „Outcast” al Cinemax şi în producţia HBO „The Immortal Life of Henrietta Lacks”.7

Cunoscut pentru vocea sa de bariton, Cathey l-a interpretat şi pe doctorul Franklin Storm în „The Fantastic Four” (2015), şi a mai apărut în filme precum „Born on the Fourth of July” (1989), „What About Bob?” (1991), „Clear and Present Danger” (1994), „Seven” (1995), „Tank Girl” (1995), „American Psycho” (2000) şi „Pootie Tang” (2001).

În televiziune, actorul a mai apărut în miniseria „The Corner”, în care a interpretat un dependent de droguri, „Star Trek: The Next Generation”, „Homicide: Life on the Street” şi „Grimm”.