A mințit că are COVID, băgând spaima în toată comuna Bradu! Dosar penal pentru informații false

A mințit că are COVID, băgând spaima în toată comuna Bradu! Dosar penal pentru informații false


Dosar penal pentru bărbatul care a spus că este infectat cu COVID-19, iar apoi ar fi intrat în contact cu angajații Primăriei Bradu, inclusiv cu primarul.

S-a întâmplat pe 12 martie, atunci când în cadrul unei emisiuni TV, bărbatul, care s-a prezentat cu numele „Lucian Ionescu”, a intrat în direct prin telefon și a afirmat că în urmă cu o săptămână a fost în biroul primarului de la Bradu, Dan Stroe, pentru rezolvarea unei probleme legate de un teren al soacrei sale. Bărbatul a mai spus că venise din Italia special pentru această problemă, iar în momentul apelului s-ar fi aflat internat în Padova, Italia, cu diagnosticul de coronavirus, confirmat prin două teste.

CITEȘTE ȘI ... Nu a respectat măsura izolării! Piteștean amendat cu 5000 de lei
 

Primarul Dan Stroe nu a confirmat cele spuse de omul respectiv. Mai mult, edilul a făcut rost de numărul respectivului pentru a afla în ce zi a venit la Primăria Bradu și cu ce alți angajați a mai intrat în contact, însă a constatat că numărul era închis. Totodată, în urma verificărilor, a aflat că numărul de telefon era asociat unei cartele care a fost activată chiar în ziua efectuării apelului. 

Autoritățile au fost sesizate, iar în urma cercetărilor, oamenii legii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului pentru săvârșirea infracțiunii de comunicare de informații false.