Bărbatul din Argeș care a intrat într-un tractor - trimis în judecată!


Update, 12 ianuarie 2021:

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără drept, sub influența alcoolului, a unui autoturism neînmatriculat, cu număr fals șu vătămare corporală din culpă.

Reamintim că în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2020, pe DN 73D, pe raza localității Hârtiești, un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate, a intrat în coliziune cu un tractor parcat în afara carosabilului. 

Din cercetări s-a stabilit că bărbatul, care a fost rănit uşor în urma evenimentului rutier, nu poseda permis de conducere, iar valoarea alcoolemiei în sânge a fost mai mare decât limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Totodată autoturismul condus de acesta nu era înmatriculat şi avea aplicate plăcuţe cu numere emise pentru alt autovehicul.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de trimitere în judecată.

 

 

UPDATE, 28 decembrie:

În urma verificărilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung s-a stabilit că bărbatul de 35 de ani, din Hârtieşti, nu deținea permis de conducere,  autoturismul avea montate plăcuţe ale unui alt autoturism. 
Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice şi acordarea de îngrijiri medicale, fiind rănit uşor.

”În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196, 334, 335 şi 336 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun.”

 

Recomandări privind circulaţia în condiţii meteo nefavorabile

Reamintim tuturor conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, permanent adaptată atât condițiilor meteo, cât și traficului și stării părții carosabile.
-Perioada calendaristică este favorabilă întâlnirii de porțiuni umede, sau chiar cu polei, precum şi de fenomene meteo care îngreuneayă deplasarea sau împiedică vizibilitatea, cum ar fi ceaţă, ploi abundente sau chiar lapoviţă şi ninsoare. În astfel de condiții este necesar să creșteți atenția și să circulați cu o viteză care să permită oprirea în condiții de siguranță, în cazul apariției unor obstacole neprevăzute.
-Traficul lejer din perioadele de sărbătoare nu trebuie să fie un îndemn de a circula cu viteză ridicată, respectarea limitelor legale fiind în măsură să limiteze urmările sau chiar să facă posibilă evitarea unor evenimente rutiere. 
De asemenea, în condiții de trafic aglomerat, specifice perioadei dinaintea sărbătorilor și de sfârșit de minivacanță, nu uitați de politețea rutieră, respectați indicațiile polițiștilor rutieri și nu vă angajați în manevre riscante, cum ar fi depășirile unor coloane de mașini.
-Starea părţii carosabile este un lucru care trebuie avut în atenţie permanent, distanţa în care putem lua viraje sau opri în condiţii de siguranţă fiind influenţată în mare măsură de factori cum ar fi nisip, umezeală sau polei.
Totodată, reamintim că legal, nu este prevăzută o anumită perioadă, dar circulaţia cu anvelope de iarnă este obligatorie atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheaţă sau polei.
    
Pietonilor le recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.
De asemenea, nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase şi traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

----------------------------------------------------------------

 

UPDATE, ora 23:40

Un șofer, în vârstă de 35 de ani, a pierdut controlul mașinii, a rupt glisierele și a intrat într-un tractor forestier care era staționat. Pana la sosirea echipajelor, bărbatul a rămas în mașină, cel mai probabil din cauza șocului.
Acesta a fost preluat de un echipaj al serviciului de ambulantă județean.


----------------------------------------------------------------

Accident rutier în comuna Hârtiești. Un autoturism a intrat într-un tractor.

La fața locului se deplasează pompierii cu un echipaj de descarcerare și un echipaj de la serviciul de ambulantă județean cu medic.

Din datele oferite de cel care a sunat la 112, se pare că o persoană este încarcerată și inconștientă.