A început loteria vizelor!

Nu puţini sunt românii care visează să ajungă în ţara tuturor posibilităţilor, însă drumul spre America este foarte anevoios, cea mai mare bătaie de cap fiind obţinerea vizei. Săptămâna trecută, Ambasada SUA la Bucureşti a lansat înscrierea în Programul „Loteria vizelor”. Cei care vor să obţină o viză către America trebuie să ştie că cererile pot fi transmise până marţi, 5 noiembrie, ora 19:00, şi sunt acceptate numai electronic, prin www.dvlottery.state.gov, fără a se percepe vreo taxă de participare. 

CITEȘTE ȘI ... Verificări în mijloacele de transport în comun! Microbuze fără aviz de circulație


Odată cu anunţul, Ambasada SUA a făcut publice şi noile cerinţe. „Vă atragem atenţia asupra unei noi cerinţe pentru programul DV-2021, de a include numărul paşaportului solicitantului principal, ţara care l-a emis şi data de expirare. Această cerinţă se referă doar la solicitantul principal şi nu la dependenţii acestuia. Participanţii care nu vor include datele paşaportului vor fi descalificaţi. De asemenea, participanţii vor trebui să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele şase luni, conformă cu cerinţele publicate în instrucţiunile programului DV-2021. Înregistrările trimise care conţin aceleaşi fotografii folosite în programul DV din anul precedent (DV-2020) vor fi descalificate. Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanţilor DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poştale. 


Începând cu data de 5 mai 2020, participanţii la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă solicitarea lor a fost selecţionată. Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor putea găsi informaţii despre solicitarea vizelor DV atât pentru ei, cât şi pentru membrii familiilor lor eligibili. Departamentul va confirma de asemenea programarea la interviul de viză tot prin intermediul paginii de internet Entrant Status Check”, se mai arată în comunicat ul transmis de către Ambasada SUA la Bucureşti.

Sursa: saptamanalul ancheta