FESTIVALUL LUDICUS ȘI-A DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII

UPDATE

În acest sfârșit de săptămână, Centrul Cultural Mioveni organizat și găzduit cea de-a XV-a ediție a Festivalului Național de Teatru Ludicus, concurs adresat copiilor pasionați de teatru.
Iată câștigătorii de anul acesta, desemnați de către juriul format din actrița Paula Chirilă, actrița Iulia Verdeș și regizorul Laurențiu Tudor:
La categoria gimnaziu:

Cea mai bună actriță în rol secundar – Sofia Manu – Lucille (Giordan cel trăsnit – Keyko, Câmpulung - Muscel)
Cel mai bun actor în rol secundar – Flavius Popescu - Rob de Rouă (Țara lui Gufi – AdHoc, Pitești)
Cea mai bună actriță în rol principal – Evelina Popescu – Iola (Țara lui Gufi – AdHoc, Pitești)
Cel mai bun actor în rol principal – Ionel Cătălin Crețu – Horea (Trădarea lui Horea – KidStar, Slatina)
Cea mai bună trupă de gimnaziu – KidStar (Slatina, Trădarea lui Horea)
La categoria liceu:

Cea mai bună actriță în rol secundar – Alexandra Ghimpu – doamna Alexander (O întămplare ciudată cu un câine la miezul nopții – Protha, Panciu)
Cel mai bun actor în rol secundar – Eduard Crucianu - tata (O întămplare ciudată cu un câine la miezul nopții – Protha, Panciu)
Cea mai bună actriță în rol principal – Maria Stănescu – Maria (De cealaltă parte a zidului – Bastion, Buftea)
Cel mai bun actor în rol principal – Tiberiu Pancu – Tibi (De cealaltă parte a zidului – Bastion, Buftea)
Cea mai bună trupă de liceu – Protha (Panciu, O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții )
Premiul special al juriului:

Cea mai bună actriță în rol secundar – Florița Karyna – Vitea (Șantaj - Phantasia, Craiova)
Cel mai bun actor în rol principal – Alexandru Stan – Christopher (O întămplare ciudată cu un câine la miezul nopții – Protha, Panciu)
Alexandru Geicu – Volodea (Șantaj - Phantasia, Craiova)
Cea mai bună piesă - Șantaj (Phantasia, Craiova)
Marele Trofeul al Festivalului Național de Teatru LUDICUS 2018, ediția a XV-a, a fost câștigat de trupa Bastion din Buftea cu piesa „De cealaltă parte a zidului”, coordonator Salex Iatma.

Vineri, 12 octombrie, a avut loc deschiderea celei de-a XV-a ediții a ”Festivalul Național de Teatru LUDICUS”, concurs care se adresează copiilor pasionați de arta teatrală de la gimnaziu și liceu. 

Evenimentul se desfășoară la Centrul Cultural Mioveni. Opt trupe sunt înscrise în lupta pentru marele trofeu: Kidstar din Slatina, Epic din Pitești, Keyko din Câmpulung Muscel, Ad-Hoc din Pitești, Protha din Panciu, Scenart din Buzău, Bastion din Buftea, Phantasia din Craiova.

Competiția va debuta, sâmbătă, de la ora 15.30, cu sesiunea dedicată trupelor de liceu unde se vor întrece: ScenArt (Buzău), Phantasia (Craiova), Bastion (Buftea) și Protha (Panciu). 
Competiția continuă duminică, de la ora 10.00, cu trupele de gimnaziu: Ah-Hocț (Pitești), Keyko (Câmpulung), Epic (Pitești), KidStar (Slatina).
Juriul din anul acesta va avea în componența sa pe îndrăgita actriță Paula Chirilă ca președinte, pe talentata actriță de teatru și film - Iulia Verde și pe Laurențiu Tudor, actor și regizor independent.