A început Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat

În perioada  19 — 21 septembrie , Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt Puică Nicolae” al Județului Argeș, cu sprijinul Primăriei Mioveni și a S.C. Automobile Dacia S.A. organizează Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, faza națională.

Își vor arăta cunoştinţele, abilităţile şi măiestria în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare şi salvarea vieţii  echipaje de pompieri militari din cadrul a 13 inspectorate pentru situaţii de urgenţă din țară (Argeș, Călărași, Dolj, Gorj, Dâmbovița, Iași, Bihor, Brașov, Neamț, Alba, Mureș, București Ilfov  și Vâlcea), dar și ale Republicii Moldova, Facultății de Pompieri și Școlii de pompieri și protectie civilă Boldești.

În cadrul competiției, fiecare echipă va avea de rezolvat scenarii simple și complexe, care să pună în evidență competențele profesionale dobândite: unul de descarcerare a unei persoane dintr-un vehicul ca urmare a unui accident rutier, iar cea de-a doua probă constă în acordarea primului ajutor calificat, sub arbitrajul experților străini  și a specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, va fi prezent vineri, la Mioveni, în ultima zi a competiției naționale. 

Competiția are loc în orașul Mioveni și se va desfășura după următorul program:

19 septembrie 2018 – Primăria Mioveni
14:30 - 15:30 – Conferință de presă;
19 septembrie 2018 – Centrul Civic Mioveni
16:00 - 17:00 - Festivitatea de deschidere;
20 septembrie 2018 – Centrul Civic Mioveni
09:00 – 17:00 - Desfășurarea probelor de concurs;
21 septembrie 2018 – Centrul Civic Mioveni
09:00 - 13:00 - Desfășurarea probelor de concurs;
13:00-14:00 - Festivitatea de premiere și închiderea Competiției;