A fugit din izolare - Nu este prima dată! Are de dat 10.000 de lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni, împreună cu polițiștii locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat au intensificat activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție individuală, a măsurilor specifice implementate de agenții comerciali, precum și în mijloacele de transport în comun fără a fi neglijate verificările privind respectarea măsurii izolării sau canantinării și respectarea condițiilor de deplasare în intervalul 23:00-05:00.

Aproape 250 de efective de poliție și poliție locală au acționat în cadrul a 42 de acțiuni punctuale (din care 39 de acțiuni organizate independent de polițiști, 2 acțiuni cu jandarmii argeșeni și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituţii ale M.A.I.).

3.132 de persoane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, iar în cadrul activităților, polițiștii argeșeni au verificat 379 de autovehicule, din care 134 de mijloace de transport în comun.

CITEȘTE ȘI ... (video) Reținut! Polițiști amenințați - A ieșit cu butelia în mână


Au fost vizate în cadrul activităților 181 de locații, fiind verificate respectarea condiţiilor de organizare în privința măsurilor de protecție specifice, a condițiilor de funcţionare şi a limitărilor de program la 161 de societăți comerciale, precum și la  persoane fizice autorizate, atât de către personal cât și de către clienți. 

CITEȘTE ȘI ... Accident la Bemo. A încercat să întoarcă, dar a fost lovit!

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 210 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 54.500 de lei, după cum urmează:
- 200 de sancţiuni, în valoare de 39.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
- 3 sancțiuni, în valoare de 11.000 de lei, au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată; 
- 2 sancțiuni, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate unor operatori economici, care au permis intrarea clienților în interiorul localului pentru servire;
- 5 sancțiuni, în valoare de 500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

 


Clientul nostru, stăpânul nostru...Oare?

Ieri, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au constatat că doi operatori economici de pe raza de competenţă, cu obiect de activitate prepaprarea şi servirea de alimente, au permis accesul clienților în interiorul localurilor, pentru servire, încălcând prevederile privind modul de organizare a activităţii, în vederea prevenirii răspândirii şi limitare a infectprii cu coronavirus 
În urma celor constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

 


A fugit din izolare - Nu este prima dată!

În noaptea de 18 spre 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călineşti, care efectuau verificarea persoanelor care au stabilite măsuri de carantină sau izolare, au constatat că un bărbat, de 39 de ani, din Dobreşti, nu a respectat măsura izolării la domiciliu, după revenirea dintr-o ţară pentru care este instituită acestă măsură. 
Acelaşi bărbat a fost verificat şi în cursul zilei de 19 noiembrie a.c., fiind, de asemenea, identificat în afara locuinţei de la adresa declarată.
Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional cu amenzi în valoare de 10.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

 

 

Administrator fără mască - Apel la seviciul TELVERDE!

Ieri, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au fost sesizați prin intermediul serviciului TELVERDE, cu privire la faptul că la o societate comercială, un reprezentant al societății nu poartă mască.
În urma verificării, polițiștii au constatat că aspectele se confirmă, în interiorul localului fiind identificată o persoană care nu purta masca de protecţie, respectiv o femeie de 46 de ani, din Piteşti, avand calitatea de administrator.
Cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020 privind privind unele măsuri de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19., totodată fiind instruit cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a celor de desfăşurare a activităţii comerciale în contextul actual.

 


Scopul activităţilor desfăşurate de poliţişti nu este de a sancționa cetățenii, ci de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, precum și de a limita răspândirea virusului Covid 19, astfel că, în contextul stării de alertă, polițiștii vor acționa, în principal, pentru informarea cetățenilor.

Vom fi în continuare la datorie, în toate zonele judeţului. În situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.