A fost prins copiind la BAC! Alte cazuri speciale

Astăzi s-a desfășurat prima probă scrisă a Bacalaureatului, proba la Limba și Literatura Româna.
În Argeș au fost înscriși 4439 de elevi, dintre care 4132 s-au prezentat la proba de astăzi. În cele 16 centre de examen, emoțiile au fost mari. Însă nici incidentele nu au lipsit.
La Liceul Tehnologic Forestier Curtea de Argeș, un elev a fost prins încercând să fraudeze examenul. Acesta a fost eliminat. Au existat și 5 cazuri speciale, dar și două solicitări pentru sibiecte de rezervă.

CITEȘTE ȘI ... EXCLUSIV! Blonda siliconată a recidivat! Dusă de urgență la spital!

Anul trecut, rata de promovabilitate la Bacalaureat în Argeş a fost de 76,81%, una dintre primele zece la nivel naţional.

Cum se desfăşoară probele scrise la Bacalaureat 2018
Proba scrisă la limba română deschide această sesiune. Candidaţii vor susţine 3 probe, iar cei care au urmat un liceu într-o limbă a minorităţilor vor avea o probă suplimentară, cea de limba maternă. Conform calendarului la Bacalaureat 2018, probele se desfăşoară pe durata a 4 zile.
- 25 iunie - probă scrisă la română
- 26 iunie - proba scrisă la limba maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi  italiană)
- 27 iunie - proba obligatorie a profilului
- 28 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării

La limba română, ca şi la celelalte probe scrise, candidaţii trebuie să se prezinte la ora 07.30 pentru examen (maximum 08.30) şi să aibă la ei actul de identitate, pentru a se legitima. Conform metodologiei, o probă scrisă durează 3 ore.
După ultima probă, cea din 28 iunie, urmează o pauză de 5 zile, în care profesorii evaluatori corectează lucrările şi dau notele. Primele rezultate la Bac 2018 sunt publicate de edu.ro în a şasea zi, pe 4 iulie, până în ora 12. În acea zi, pot fi depuse contestaţiile la Bacalaureat, pentru măriri. Notele finale sunt anunţate pe 9 iulie.