A fost desemnat câștigătorul pentru tronsonul TIGVENI-CURTEA DE ARGEȘ din autostrada PITEȘTI-SIBIU

Dintr-un comunicat de presă transmis de reprezentanții PNL Aregș aflăm faptul că a fost anunțat câștigătorul contractului pentru „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș” iar actualul guvern susține proiectul de căpătâi al județului nostru.

Comunicatul integral este următorul: 

„Partidul Național Liberal se ține de angajamentele făcute argeșenilor în campania electorală. Proiectul de căpătâi pentru județul Argeș, autostrada Pitești-Sibiu, este o prioritate pentru Guvernul Cîțu, proiectul având  o alocare record, de 480 milioane lei, pentru anul acesta.

În plus, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat azi câștigătorul contractului pentru „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș”. Ofertantul desemnat câștigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1.678.873.121 lei fără TVA. Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a acestora este de 10 ani. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru secțiunea  4 a autostrăzii, Tigveni -Curtea de Argeș, în lungime de 9,86 km. Contractul va fi semnat ]n perioada urm[toare la sediul CNAIR. 

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată, astfel:

- Construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de m., dintre care cel mai lung este viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 de m;
- Construirea unui tunel în lungime de 1350 m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

Stadiul lucrărilor pe secțiunea 1, Sibiu-Boița, este foarte avansat, iar pe secțiunea 5, Pitești- Curtea de Argeș se pregătesc organizările de șantier.  Pe secțiunea 3, Cornetu- Tigveni,  urmează desemnarea câștigătorului, iar Secțiunea 2 Boița-Cornetu, cea mai grea, este în procedură de licitație.”

“În luna mai 2020 am participat la Pitești, la sediul Instituției Prefectului,  la semnarea contractului pentru tronsonul 5 Pitești-Curtea de Argeș. Iată că azi a fost desemnat câștigătorul pentru încă un sector de pe teritoriul județului, Tigveni- Curtea de Argeș. Sunt bucuros pentru faptul că eforturile noastre și ale guvernării liberale își arată roadele. Autostrada Pitești-Sibiu va elimina un blocaj major din rețeaua de transport a României, va avea un impact pozitiv asupra economiei  și va spori siguranța rutieră. Le-am promis argeșenilor că vom demara construcția acestui proiect și ne ținem de cuvânt”, a declarat președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu.