A fost contestat rezultatul autopsiei. Ce declară Dan Manu, șeful IML Argeș

 

 

Ultimele informații despre ancheta bărbatului care a decedat în urma unei intervenții a polițiștilor arată că doi agenți au fost reținuți pentru 24 de ore fiind cercetați pentru lovituri cauzatoare de moarte. Aflăm, în această dimineață, de la Realitatea Plus că avocatul unuia dintre polițiști a contestat rezultatul autopsiei, cerând o nouă expertiza medicală.


”Sunt multe contradicții. Fracturile costale, în opinia noastră, sunt din cauza resuscitării, se produc la majoritatea resuscitărilor, sunt cazuri clasice, iar aici sunt determinate ca fiind una din cauzele decesului. O să propunem și noi un expert pentru clientul nostru, să asiste la efectuarea acestei expertize, e o procedură normală”, a precizat avocatul Robert Georgescu pentru Realitatea.

CITEȘTE ȘI ... Șocăm iar România! De la poliţist-erou la omor în uniformă!


Ca răspuns la solicitarea avocatului, Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș, a declarat la Realitatea Plus:

 ”Este firesc să fie așa, pentru că medicul legist, de fiecare dată la elaborarea unui act medico-legal, este pus între două părți: una care se apără ca victimă, una suspectată. Această procedură avocățească este normală în practica noastră de medicină legală. Acuzele sunt ușor de demontat. Este foarte bine că se dispune o expertiză oficială.

Din punctul meu de vedere, facturile costale și leziunile traumatice au fost consemnate în constatările înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

Autopsia a pus în evidență multe leziuni traumatice. A fost vorba despre un politraumatism. Leziunile traumatice erau de la nivelul capului până la nivel picioarelor - vorbesc și de leziuni externe, dar marea dramă au fost leziunile interne - leziuni traumatice cervicale și toracice. Acestea au cauzat decesul”.

CITEȘTE ȘI  ... Impact mortal la Căteasca: Și-a găsit sfârșitul pe șosea. Aruncat din mașină


Șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș are și un mesaj pentru cetățeni:

”Am un mesaj cu totul special pentru cetățeni: i-aș invita la mai multă empatie, să rămână sănătoși psihic în contextul pandemiei. Invit la toleranță, înțelegere, iar pe profesioniști - indiferent că sunt polițiști sau medici, să își facă cum trebuie activitatea și să fie mai umani”