A crescut salariul mediu nominal net

Potrivit Direcției Județene de Statistică Argeș, câștigul salarial mediu brut pe economie, în luna septembrie, a fost mai mare față de cel din luna 2019. Astfel, în septembrie 2019, salariul mediu nominal brut a fost de 5041 de lei, cu 60 de lei (1,2%) mai mare fața de luna precendetă.

Salariul mediu nominal net a fost 3082 de lei, în creștere în comparație cu luna august 2019.

Potrivit statisticilor, cele mai mari valori în privința salariului net au fost înregistrate în activitățile de servicii în tehnologia informației (inclusiv în activități de servicii informatice)- 7108 lei, iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1762 lei).

În ceea ce privește scăderile câștigului salarial mediu net față de luna august au fost determinate de acordarea în luna august a primelor ocazionale, drepturi în natură şi ajutoare băneşti, sume din profitul net şi alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, scăderile câştigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizările de producţie ori încasările mai mici (funcţie de contracte/proiecte), precum şi de angajările în unele activităţi economice, de personal cu câştiguri salariale mai mici faţă de medie.