A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, va ajunge astăzi în România

A cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, va sosi în România luni, 18 ianuarie.

Dozele de vaccin vor ajunge pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, anunță autoritățile.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Cele 87.750 de noi doze vor fi distribuite astfel:

Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze
Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;
Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;
Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

CITEȘTE ȘI...Tânăr dat în urmărire generală, prins în Argeș în timp ce făcea live pe internet!

În 15 ianuarie în România a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, platforma de vaccinare https://vaccinare-covid.gov.ro și adresa de email contact@vaccinare-covid.gov.ro se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile care se încadrează în etapa curentă.

CITEȘTE ȘI... Accident cu victimă la Bradu! O mașină s-a răsturnat!

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie, potrivit sursei citate.

Sursa: Digi24