99 de stații de autobuz vor fi modernizate în Pitești

Un număr de 99 de stații de așteptare pentru călători vor fi modernizate în municipiului Pitești, în cadrul Programului Operațional Regional, proiectul fiind, în prezent, în etapa de evaluare tehnico-financiară, adică în linie dreaptă de semnarea contractului.

Stațiile vor fi împărțite în funcție de amplasament și necesitate: 23 de stații fără panouri laterale vor fi amplasate în zone unde lățimea trotuarului nu este suficientă, 4 stații cap de linie vor fi dotate cu grup sanitar, tonetă bilete și dispecerat, 16 stații dotate cu puncte de vânzare bilete și abonamente și 28 de stații fără puncte de vânzare. Alte 28 de stații semnalizate cu totem, în zonele unde spațiul nu permite amplasarea unei stații de așteptare. 

Proiectul prevede o serie de facilități de tip smart city, mai exact: 
afișarea informațiilor legate de serviciile de transport în comun, prețuri titluri de călătorie;
harta interactivă printr-un panou digital; 
dotarea cu un punct de acces multi USB pentru încărcarea bateriei dispozitivelor mobile, încorporat într-un panou informativ (afișare oră, vreme); 
amenajarea a 20 puncte de vânzare bilete în stații; 
dotarea cu două panouri laterale pentru informarea călătorilor, afișarea timpilor de sosire în stații și a hărții traseelor de transport;
amenajarea unui grup sanitar în stațiile cap de linie - Războieni, Găvana, Doja și Trivale, dar și dotarea stațiilor cu camere video de supraveghere.
Proiectul privind modernizarea stațiilor de călători este finanțat într-un procent de  98% din valoarea eligibilă prin Programului Operațional Regional 2014-2020.