90 de copii nevoiaşi din Bogaţi au primit tablete din partea primăriei

Bucurie greu de descris în cuvinte pentru 90 de copii din comuna Bogaţi, fără posibilităţi materiale! Luni, 18 mai, aşa cum a promis primarul Ion Gârleanu, reprezentanţii Primăriei au mers din poartă în poartă pentru a le duce copiilor sărmani echipamentele tehnologice prin intermediul cărora să intre în legătură cu profesorii lor şi să facă lecţii online. 


Primarul Gârleanu, unul dintre puţinii edili din România cu un doctorat luat pe bune, pe bune, este perfect conştient de rolul educaţiei în dezvoltarea unei comunităţi şi de faptul că toţi copiii trebuie să aibă acces echitabil la procesul de învăţământ. Din păcate, nu toţi părinţii îşi permit să le cumpere copiilor calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane scumpe cu ajutorul cărora cei mici să îşi continue şcoala de la distanţă, iar aici a intervenit Primăria Bogaţi, la iniţiativa primarului Ion Gârleanu:

„Așa cum am stabilit, astăzi, 18 mai, am finalizat acțiunea tabletelor prin distribuirea acestora copiilor proveniți din familii cu situație financiară precară. Copiii au asigurat accesul la internet gratuit timp de un an.”, a anunţat edilul prin intermediul paginii sale de socializare, cu care ţine permanent legătura cu concetăţenii. 


Pentru ca acţiunea de distribuire a tabletelor să fie posibilă, pe data de 5 mai proiectul a fost suspus dezbaterii în şedinţa Consiliului Local Bogaţi, iar în zilele următoare angajaţii primăriei au efectuat anchete sociale pentru a stabili cine are nevoie şi cine este îndreptăţit să primească gratuit o tabletă.