800 kg de PET-uri strânse de pe lacul de acumulare Goleşti

Personalul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea a finalizat noi acțiuni de ecologizare pe lacurile de acumulare aflate în administrarea instituției. Pentru salubrizarea lacului de acumulare Golești a fost necesară o muncă de trei zile a salariaților de la formațiile baraj Golești, ICA Topoloveni și ICA Găești din cadrul Sistemlui de Gospodărire a Apelor Argeș.

CITEȘTE ȘI ... Atentie, părinţi! Luni 5 octombrie nu se învaţă


S-a acționat în zona digului mal drept în punctul debarcader-racord versant. Condițiile de lucru au fost foarte dificile, deoarece accesul cu barca în acest punct nu a fost posibil din cauza nivelului scăzut al apei, iar colectarea s-a făcut manual, de pe dig. 
În primele două zile au fost adunate manual 340 kg de deșeuri, în cea mai mare parte PET-uri. În a treia zi, același personal a acționat în zona amonte a digului mal stâng. Din cuveta lacului au fost adunate și predate la groapa de gunoi 540 kg de PET-uri. 
Eforturile angajaților ABAAV au fost deosebite, deoarece colectarea gunoaielor, transportul sacilor s-au făcut manual, pe suprafața înclinată a digului (în condițiile care expun personalul  muncitor riscului alunecării), până la punctul în care a fost posibil accesul cu mijloace auto și utilaj de încărcare.


O altă acțiune de salubrizare s-a desfășurat la barajul Vâlcele. Pe data de 15 septembrie, pe zona de racord dig mal drept - versant Malul Vânăt a fost strânsă o cantitate importantă de PET-uri. Spre dezamăgirea salariaților, în ziua următoare, pe porţiunea de nisip curățită cu trudă deja alte câteva PET-uri fuseseră abandonate.