8 lucruri inedite despre Halloween pe care probabil nu le știai

Halloween-ul se apropie cu pași repezi, și chiar dacă anul acesta nu va mai fi sărbătorit cu același fast ca până acum, asta nu ne împiedică să aflăm câteva lucruri inedite despre cea mai înspăimântătoare noapte din an.

1. Prima celebrare locală a Halloween-ului, în SUA, a avut loc în Anoka, Minnesota, acum 100 de ani. Anul trecut, mai mult de jumătate dintre americani (68%) au sărbătorit de 31 octombrie. 

2. Cel mai bun oraș pentru a petrece de Halloween este considerat New York-ul.

3. Halloween-ul este o industrie de miliarde de dolari în America, arată un studiu WalletHub. Numai anul trecut, s-au cheltuit 8,8 miliarde de dolari. Recordul este de $9,1 miliarde și s-a înregistrat în 2017, potrivit National Retail Federation.

4. Prima utilizare a expresiei  „trick or treat” a fost consemnată oficial în 1927.

5. 72% dintre părinții americani au recunoscut că fură din dulciurile copiilor.

6. Recordul pentru cea mai lungă plimbare într-o casă bântuită este de peste 2 km.

7. 17% dintre americani își îmbracă animalele de companie în costume de Halloween, iar celel mai populare sunt ținutele care imită dovlecii, hot dog-ul, supereroii și bondarii, se mai arată în studiul WalletHub.

8. În 2019, filmele horror au avut încasări de aproape $ 787 milioane, iar în 2018, de $902 milioane de dolari la box office-ul american.


Sursa: digi-life.tv