8 copii suspecți de scarlatină. Un caz este confirmat

Potrivit reprezentanților Directiei de Sănătate Publică Argeș, 9 copii au ajuns la spital cu suspiciune de scarlatină. În cazul unuia dintre ei suspiciunea s-a confirmat. Vorbim despre copii cu vârste fragede, de la școlile și grădinițele din județ.
Cazul confirmat este un copil de la Grădinița numărul 14 din Pitești - Aripi Deschise.
Dr. Maria Păun, șefa Compartimentului Epidemiologie - Boli Trasmisibile din cadrul DSP Argeș a declarat următoarele: "În urma analizelor, pentru unul dintre copii, de la Grădiniţa numărul 14 din Piteşti - Aripi Deschise, am primit rezultatul, acesta fiind pozitiv. În cazul celorlalţi elevi de la şcoli din Argeş şi copii de la grădiniţe din judeţ, nu avem încă rezultatele. Toţi copiii sunt internaţi în Secţia Boli Infecţioase Copii de la Spitalul Judeţean Argeş. Contacţilor, mă refer la ceilalţi micuţi din colectivitate, la cadrele didactice şi femeile de serviciu de la unităţile de învăţământ, le-au fost prelevate probe pentru a se vedea dacă sunt purtători ai streptococului care provoacă boa­la. De asemenea, clasele unde învaţă copiii au fost dezinfectate".
Pentru această boală a copilăriei, care se transmite pe cale aeriană, nu există vaccin, tratându-se în spital, cu antibiotice.