700 de locuri la Jandarmerie - scoase la concurs în sesiunea din ianuarie

Una dintre cele mai vânate meserii este, în prezent, aceea de jandarm, foarte mulţi tineri trăgând speranţa unor câştiguri salariale frumoase, cu mult peste ceea ce le oferă la acest moment piaţa muncii din ţara noastră. Acesta este şi motivul pentru care în momentul în care se fac înscrierile la şcolile specializate mii de tineri îşi depun dosarele. De curând, MAI a anunţat că în luna ianuarie a anului 2019 va avea loc un nou concurs de admitere, fiind disponibile 2.880 de locuri libere la Poliţie, Frontieră, Jandarmerie şi Pompieri. Înscrierile se fac până pe 23 noiembrie, adică până la finele acestei săptămâni, iar pentru Jandarmerie urmează să fie scoase la concurs 700 de locuri.

Potrivit anunţului MAI, înscrierile se fac la sediul structurilor de resurse umane din cadrul Inspectoratelor de Poliție de pe raza județelor unde își au domiciliul candidaţii. Pentru admiterea la Jandarmerie 2019, locurile sunt repartizate astfel: Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani - 350 locuri şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni - 350 locuri. Învățământul postliceal pentru formarea agenților de poliție, subofițerilor, maiștrilor militari este cu frecvenţă, durata studiilor fiind de 1 an.

Pentru a participa la admiterea în şcolile de poliţie, candidaţii trebuie să îndeplinească foarte multe condiţii, printre cele mai importante fiind cele legate de cazier - care trebuie să fie imaculat, de vârstă (maxim 27 de ani în anul participării la concurs), nota la purtare în liceu (minim 9), să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentație etc. În cadrul examenului de admitere, candidaţii vor susţine şi o probă fizică, ce de anul acesta constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ prevăzut cu 11 obstacole. Ca o noutate, nu mai este prevăzută limită de înălţime!

 

sursa: Săptămânalul Ancheta