7 pieţe şi 2 abatoare autorizate de DSVSA Argeş să vândă miei de Paşte

Recomandarea specialiştilor: cumpăraţi carnea de miel doar din spaţiile autorizate!

Potrivit unui comunicat de presă al DSVSA Argeş, modul în care vor fi comercializaţi anul acesta mieii, dar şi alte produse de sezon în pieţele agroalimentare din judeţul Argeş cu ocazia sărbătorilor pascale a fost decis în urma unor consultări cu primarii şi administratorii de pieţe. 

Totodată, s-au analizat condiţiile sanitar-veterinare din spaţiile propuse pentru comercializarea carcaselor de miel, iar Direcţia de Sănătate Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş a avizat favorabil următoarele pieţe: Ceair, Găvana, Smârdan din Piteşti, Dacia din Mioveni, pieţele centrale din Câmpulung şi Curtea de Argeş, piaţa din Domneşti, precum şi două abatoare din Miroşi şi Albeştii de Argeş. 

„Îi sfătuiesc pe consumatori să cumpere produse numai din spaţii special amenajate şi autorizate,  pentru că toate produsele alimentare sunt sub supraveghere sanitar-veterinară. Carcasele de miei trebuie să fie aibă marca de sănătate, ştampila ovală care arată că au fost sacrificaţi în abatoare autorizate sanitar-veterinare sau cea rotundă pentru centrul de la Miroşi. De asemenea, consumatorii trebuie să aibă în vedere să scurteze timpul de la achiziţionarea produselor până la destinaţie, să nu rămână cu produsele mai multe ore în maşină pentru a se evita alterarea acestora”, a precizat directorul executiv al DSVSA Argeş, Dumitru-Sorin Sorescu. 


Sursa: Săptămânal Ancheta