6.000 locuri de muncă generate de construcţia centrului comercial din Tudor Vladimirescu

În partea de sud a Piteştiului, în cartierul Tudor Vladimirescu, pe terenul ocupat acum de societăţile Metabet CF şi Omnium Distribution, se anunţă ridicarea unui nou centru comercial şi a unor locuinţe colective. Această investiţie privată, finanţată de compania Prime Kapital, are în plan şi construirea unui pasaj rutier în zona Lânăriei, unul mult aşteptat şi solicitat de piteşteni.

După cum anunţă primarul municipiului, Cornel Ionică, în baza discuţiilor avute, acolo se vor crea circa 6.000 de locuri de muncă, număr ce implică şi personalul care va fi angajat pentru ridicarea efectivă a obiectivelor prinse în proiect. „Pasajul de la Lânăriei este unul foarte important pentru comunitate, pe care ni-l dorim de foarte mult timp şi care să traverseze linia ferată din Lânăriei, până în Bulevard. O asemenea investiţie se ridică la circa 9 milioane euro şi ar pune în valoare zona, atât din punct de vedere imobiliar, cât şi civic.”, a menţionat primarul Cornel Ionică.

Primăria mai are în plan alte două pasaje rutiere, dintre care unul în zona de nord, însă nu au găsit încă soluţii de finanţare. De cel de pe Lânăriei au scăpat, graţie investitorului privat Prime Kapital, care îşi asumă această imensă cheltuială, pentru a îşi asigura accesul în viitorul centru comercial. 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta