(foto) 600 de elevi din școlile de prestigiu din Argeș - maraton de vaccinare | Sursa Ta

Școala și-a demonstrat, chiar și în aceste vremuri dificile, rolul ei social, insuflând valori de încredere, solidaritate, respect și siguranță.

CITEȘTE ȘI ... (video) Se deszăpezește Transfăgărășanul. Troiene de 6 metri

Astfel, 600 de elevi sau membri ai familiilor acestora și-au exprimat dorința de a se imuniza. Sunt elevi ai Colegiului Național I.C.Brătianu și Colegiului Național Zinca Golescu, din Pitești, dar și din alte două orașe reprezentative ale județului, respectiv în Câmpulung, la Colegiul Național Dinicu Golescu și în Curtea de Argeș la Colegiul Național Vlaicu Vodă. 

”Invățământul și sănătatea și-au asumat rolul de lideri, făcând un pas important pentru intrarea în firescul societății.”, susține Elena-Liliana Murguleț, inspector școlar general în Argeș.
 

 

----------------------------------------------------------------

 

UPDATE, 15 mai:

 

Într-o lume în căutarea siguranței și a normalității, astăzi, 600 de elevi din școlile de prestigiu din Argeș (Colegiul Național I.C.Brătianu, Pitești, Colegiul Național Zinca Golescu, Pitești, Colegiul Național Dinicu Golescu, Câmpulung și Colegiul Național Vlaicu Vodă, Curtea de Argeș), împreună cu părinții și bunicii lor, au demonstrat întregii societăți că sunt responsabili, că școala a știut să îi formeze în acest sens. În aceste centre s-au putut vaccina și elevi ai altor licee din oraș. 


Continuând exemplul dascălilor lor, care, în data de 8 mai 2021, s-au vaccinat și la sediul Inspectoratului Școlar Județean Argeș, elevii au răspuns PREZENT, pentru că le pasă. Și ei își doresc să revină în bănci, să își strângă mâna, să își privească dascălii în ochi. Să se simtă aproape. Doar conștientizând că vaccinarea e singura cale spre normalitate, acești elevi, adunați într-un număr considerabil în locul care le oferă siguranță, ȘCOALA, au fost liderii mesajului #amalesmăvaccinez

 

Inspectoratul Școlar Județean Argeș, aduce mulțumiri directorilor unităților de învățământ implicate, contribuției esențiale a președintei Asociației medicilor de familie, doamnei doctor Mariana Boșneag, sprijinului nemijlocit al personalului medical, precum și doamnei directoare a DSP Argeș, dr. Sorina Honțaru. Școala argeșeană în general, pentru că a știut să formeze caractere și să ofere încredere totală sufletelor pe care le-a șlefuit atât de frumos.


Am fost onorați de vizita reprezentanților Instituției Prefectului, în persoana doamnei prefect Emilia Mateescu și a domnilor subprefecți Emanuel Soare și Lucian-Mihai Ionescu.


Pentru că elevii noștri și-au demonstrat rolul de lideri, prin acțiunea de astăzi, s-a realizat un pas important pentru intrarea în firescul societății. Această acțiune unică de vaccinare în școli sperăm să fie un model pentru acțiunile următoare.
Nu așteptăm mulțumiri din partea nimănui, dar nu putem să nu recunoaștem că ne bucurăm sincer pentru impactul pe care l-a avut, și astăzi, ca și săptămâna trecută, această campanie de vaccinare, inițiată de Inspectoratul Școlar Județean Argeș.


Și pentru că orice poveste frumoasă trebuie să continue, vă spunem doar atât: #rămânețiaproape! Continuăm!