60 km de rețea de canalizare în Poiana Lacului | Sursa Ta

Localitatea Poiana Lacului este recunoscută pentru problemele pe care le-a avut în ultimii ani cu alimentarea cu apă, în ciuda eforturilor administrației locale de rezolvare a situației. Primarul Ion Dumitrache, care i-a cerut sprijin și fostului premier Ludovic Orban, a anunțat în repetate rânduri că toate aceste sincope se vor elimina prin amplul program cu fonduri europene derulat de societatea Apă Canal 2000 SA. Pentru Poiana Lacului sunt prinse 12,7 milioane euro.

Deja Primăria a pus la dispoziție un teren pe care se vor monta 2 bazine de apă, ce vor rezolva în totalitate problema cu apa a localității. În plus, rețeaua de canalizare ce va fi creată va avea 60 km și va cuprinde aproape întreaga localitate. De asemenea, în ianuarie, Apă Canal 2000 SA a obținut, de la Primăria Poiana Lacului, certificat de urbanism pentru circa 99.700 mp, în toate satele comunei, pentru extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și canalizare.

Termenul de încheiere a lucrărilor este 2023. Contractul de finanțare a fost semnat în februarie 2021, între Apă Canal 2000 SA și între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru obiectivul „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Argeș”. Contractul de finanțare are valoarea totală de 1.074.959.016,57 lei. Obiectivul acestui proiect îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în aria de operare a SC Apă Canal 2000 SA Pitești în 12 localități grupate în 4 aglomerări, printre care și Poiana Lacului.