(video) Fuga pe ușa din dos a familiei regale

UPDATE 4 IUNIE:

Familia regală a fugit de ochii presei de la comemorarea regelui pe usa din dos. Pentru a înțelege exact situația vă propunem un exercițiu de imaginație. Cum ar fi dacă regina Marii Britanii, Elisabeta a doua, ar ieși pe ușa din spate a Palatului Buckingham în momentul în care în față e așteptata, ca de obicei la un eveniment, de zeci de mii de oameni? Ce credibilitate ar mai avea, ce ar scrie tabloidele britanice și media din toată lumea despre asta? Păstrând proporțiile, exact așa a fost la Curtea de Argeș. 

Dacă la slujba de comemorare a unei jumătăți de an de la trecerea în neființă a Majestății Sale regele Mihai familia regală, în frunte cu Alteța Sa Regală, principesa Margareta, a intrat prin față, plecarea a fost într-un mod cu totul neașteptat. Principele Nicolae și logodnica lui au ieșit înlăcrimați, conform protocolului, pe ușa principală, în timp ce restul familiei regale a chemat automobilele în spatele clădirii Catedralei Arhiepiscopale și Regale. Și este vorba aici despre ieșirea printr-un loc total nepotrivit, aflat încă în construcție, cu moluz, fier beton, materiale de construcție, pe acolo pe unde se află chiar și toaleta publica. 

Tocmai de aceea este inexplicabil un astfel de gest întrucât, de fiecare dată, tuturor celor care intră în contact cu Casa Regală li se cere să respecte protocolul, blazonul, eticheta.

 

UPDATE 2 IUNIE, ORA 12:30

Pentru a evita camerele de filmat, fiind probabil foarte afectată din pricina evenimentului, Familia Regală, inclusiv Custodele Coroanei, Principesa Margareta, a hotărât să facă rabat de la protocol și a ieșit prin spatele Catedralei, nu prin față așa cum ar fi fost normal. Se pare că o mașină i-a așteaptat pe aceștia.

Singurii care au părăsit catedrala prin față au fost Principele Nicolae și viitoarea lui soție, care au atras atenția presei, restul Familiei Regale având timp să iasă prin spatele catedralei. Cei doi au fost prezenți la mormântul Regelui Mihai cu aproape o oră înainte de începerea slujbei. Vizibil afectați și înlăcrimați au refuzat să dea declarații. Contrar uzanțelor, restul Familiei Regale a solicitat să iasă prin spatele lăcașului.

 

UPDATE 2 IUNIE, ORA 12:00

În urmă cu puțin timp, Familia Regală a sosit la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, acolo unde va avea loc parastasul de 6 luni de la moartea Regelui Mihai.

Zeci de oameni se află în fața catedralei, dornici să participe la eveniment, deși nu au acces în interiorul lăcașului, la ceremonia religioasă. . Mulți dintre ei au venit special pentru acest eveniment, cum este și cazul acestui tânăr care a venit de la 500 km depărtare pentru a participa la parastas.

Alții au venit pentru o simplă plimbare sau pentru a vizita Mănăstirea Curtea de Argeș, având surpriza de a întâlni Familia Regală și aflând astfel, că astăzi se împlinesc 6 luni de la trecerea în neființă a Regelui Mihai: „Am venit să vizităm Mănăstirea Curtea de Argeș. Este o surpriză faptul că am nimerit în această zi. Evenimentul reprezintă istoria României.”

Cel mai tânăr dintre participanți a venit cu o coroană pe cap, semn că este un susținător înfocat al Regalității.

Mâine, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș, va avea loc parastasul de șase luni de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I al României. 

CITEȘTE ȘI ... (video) La 106 ani, cel mai în vârstă român a fost aniversat de Ziua copilului

Ceremonia va începe la ora 12:00 și vor lua parte Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, Alteța Sa Regală Principele Radu, precum și Alteța Sa Regală Principesa Maria. 

Slujba va fi oficiată de Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului.