6 argeșeni prinși în afara carantinei! Amenzi totale în ultimele 24 de ore: 24.000 de lei

În cursul zilei de ieri, 6 argeșeni au fost prinși că nu au respectat măsura carantinei. Vorbim despre un bărbat de 30 de ani, din Stoenești, un bărbat de 29 de ani și o femeie de 24 de ani, din Cetățeni (amendați cu 4000 de lei în total) și încă un bărbat de 28 de ani și o femeie de 23 de ani, ambii din Sălătrucu, precum și un bărbat de 42 de ani, din aceeași localitate (amendați cu 3000 de lei în total).

CITEȘTE ȘI ... Pompierii, chemați să spargă o ușă. În casă au găsit un bărbat mort


În ultimele 24 de ore, un număr de 198 de poliţişti şi 42 de polițişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 28 de acţiuni punctuale (dintre care 25 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri). 

În cadrul activităților au fost verificate 1.874 de persoane, precum și 343 de autovehicule, dintre care 106 mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 116 societăți comerciale, în cadrul a 154 de obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

CITEȘTE ȘI ... Femeie dispărută din Albota. Are afecțiuni medicale

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.000 de lei, după cum urmează: 
-115 sancţiuni, în valoare de 13.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-19 sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie;
-6 sancţiuni, în valoare de 7.000 de lei, persoanelor care au încălcat obligaţia izolării sau carantinării la adresa aleasă.