56 de jandarmi argeșeni – testați de urgență după apariția unor cazuri de îmbolnăvire

Ca o dovadă că pericolul nu este nici pe departe trecut, continuă și la nivelul județului Argeș îmbolnăvirile cu virusul COVID 19, virus care afectează atât cetățenii din diferite localități, cât și anumite categorii profesionale expuse din cauza obligațiilor de serviciu. 

Este și cazul jandarmilor din cadrul Detașamentului Mobil al IJJ Argeș, cadre militare care au lucrat necontenit în această perioadă și care au acționat în zonele fierbinți de pe teritoriul Argeșului. 

Operarea unor teste rapide a ridicat suspiciuni, prin rezultate pozitive, în cazul mai multor jandarmi dintr-o echipă a Detașamentului Mobil, dislocată la Mioveni, iar la sfârșitul săptămânii trecute Fundația Gaudium a finanțat o primă testare de tip PCR, în colaborare cu spitalul clinic Sanador, pentru 11 cadre militare suspecte. 
Din nefericire, doi jandarmi au fost confirmați ca fiind pozitivi și prin testarea PCR și internați.  Alții au fost izolați. 

Ca urmare a situației create, în cursul acestei dimineți, un echipaj mobil Sanador s-a deplasat în județul Argeș și - cu sprijinul Spitalului de Pediatrie care a pus la dispoziție zona de triaj necesară efectuării testarii - a recoltat probe de la alți 45 de jandarmi, considerați ca fiind vulnerabili ca urmare a situației create. 
Rezultatele vor veni în următoarele 48 de ore. 

Situația dificilă a apărut ca urmare a unui contact direct între jandarmii din cadrul Detașamentului Mobil de la nivelul IJJ Argeș și colegii lor de la Craiova, care au fost prezenți o perioadă la noi în județ pentru a acorda întăriri. 

Din nefericire, la nivelul grupării mobile din Craiova avea să se descopere ulterior un amplu focar de infecție cu COVID -19.    

Fundația Gaudium rămâne alături de toate categoriile de argeșeni care au nevoie de sprijin în această perioadă dificilă, plină de riscuri și probleme medicale. 

,, Angajamentul nostru este de a acționa #ImpreunaPentruArges!
Dorim tuturor celor din linia întâi sănătate și putere în fața pericolului și provocărilor!
este mesajul  reprezentanților fundației Gaudium .''