500 de angajați din Sănătate și Asistență Socială din Argeș protestează azi la București

Angajaţii din sistemul sanitar protestează astăzi, la Bucureşti. Mitingul din faţa Guvernului pregăteşte intrarea, luna viitoare, în grevă generală. Sindicaliştii din Sanitas sunt nemulţumiţi de legea salarizării şi de noul regulament de acordare a sporurilor. Spun că, după aplicarea acestora, au pierdut sume importante din venituri, de la câteva sute până la 1.500 de lei lunar.Alături de sindicaliști se află și 500 de angajați argeșeni din Sănătate și Asistență Socială. Mitigul este așteptat să înceapă la ora 11:00 și va dura până la 14:30. Din Argeș vor participa asistenţi medicali, infirmiere, biologi, biochimişti, asistenţi sociali etc.

Protestul Sanitas va bloca astăzi circulaţia rutieră din Capitală, aşa că poliţiştii Brigăzii Rutiere au anunţat restricţii de trafic. De la ora 9.00, timp de 6 ore, maşinile nu vor avea voie să circule pe Şoseaua Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei. În cazul în care va fi nevoie, poliţiştii vor bloca şi zona cuprinsă între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf.

CITEȘTE ȘI ,,, Pierderea sau furtul actelor maşinii nu va mai trebui anunţată în Monitorul Oficial

În județul nostru, aproximativ 1500 de angajați din Sănătate și Asistență Socială din Argeș au avut diminuări ale veniturilor nete.

O grevă de avertisment va fi organizată pe data de 7 mai, iar pe 11 mai este programată greva generală, asigurîndu-se activitatea în unităţile sanitare cu o treime din personal.