5 localități, zeci de proiecte pentru sănătate, educație și infrastructură

Conducerea Consiliului Județean Argeș a continuat seria deplasărilor în teritoriu pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor. Astfel, președintele Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au efectuat o vizită de lucru în mai multe localități pe traseul Corbeni, Cicănești, Albeștii de Argeș, Băiculești și Merișani. 

Anul 2019 este anul implementării proiectelor, asta după ce, din 2016 și până în prezent, Consiliul Județean Argeș a alocat fonduri pentru realizarea investițiilor în cele trei domenii prioritare: sănătate, educație și infrastructură.


Comuna Corbeni – 2019

"În comuna Corbeni, am vizitat cele mai importante obiective în care a investit și Consiliul Județean Argeș. Am mers în unitățile de învățământ, care au toate grupurile sanitare în interior. În opinia mea, aici este cea mai interesantă gradiniță din mediul rural, deoarece fiecare clasă are grup sanitar propriu. Pentru acest lucru, felicit pe domnul primar și pe doamna director întrucât asigură copiilor condiții la standarde peste normalitae. Cred că orice grădiniță și-ar dori sa aibă un asemenea confort." - Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș 


- Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând bani pentru extinderea și supraetajarea Școlii Oeștii Rudărie.
- În comuna Corbeni, se află una dintre cele mai moderne grădinițe din mediul rural. Fiecare clasă are grup sanitar propriu, unitatea școlară fiind dotată și cu un vestiar.
- Consiliul Județean Argeș a cofinanțat proiectul „Reabilitarea drumurilor de interes local în satele Corbeni, Bucșenești și Rotunda; sistem de canalizare în satele Corbeni, Bucșenești și Rotunda; centru de îngrijire copii sat Oeștii Ungureni; terenuri de sport în satele Corbeni și Oeștii Ungheniș; dotare cămin cultural satul Poienari, comuna Corbeni, județul Argeș”, măsura 322
- Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de apă, alocând fonduri pentru modernizarea stației de alimentare cu apă din comuna Corbeni.
- Prin programul guvernamental PNDL II, în comuna Corbeni, urmează să fie implementat un proiect privind extinderea rețelei de canalizare.

"Mulțumim pentru sprijinul pe care ni l-ați acordat, atât pentru stația de alimentare cu apă și pentru extinderea grupului școlar, cât și pentru celelelate obiective de investiții pe care ni le-am asumat." - Virgil Mateescu, primar comuna Corbeni

 


Comuna Cicănești – 2019

"Dacă vreți să vedeți cum ar trebui să arate o comună dezvoltată, un sat argeșean, vă invităm în comuna Cicănești pentru că acesta este reperul. Aci vezi numai spațiu verde și asfalt, există canalizare și alimentare cu apă, iar școlile sunt întreținute, având grupurile sanitare în interior. Ca priorități pentru anul 2019, avem în vedere extinderea dispensarului comunal, dar și celelelate aspecte pe care împreună le-am convenit." - Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

- În comuna Cicănești s-au făcut investiții majore în infrastructura rutieră. Astfel, în prezent, aproape toate drumurile și ulițele din localitate sunt asfaltate.
- Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând fonduri pentru amenajare drum de acces și incintă Școala Cicănești.
- Prin programul guvernamental PNDL II, dar și prin cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș, a fost finalizat proiectul de extindere a alimentării cu apă în comuna Cicănești.
- Tot prin PNDL II, în prezent, se execută lucrări de reabilitare și dotare a Școlii Nicolești din satul Mioarele.

"Mă bucur că v-a plăcut ce v-am arătat în Cicănești. Am muncit cu scopul de a realiza lucruri bune pentru comunitatea pe care o reprezint." - Ion Ionescu, primar comuna Cicănești

 


Comuna Albeștii de Argeș - 2019

"Și în comuna Albeștii de Argeș am vizitat principalele proiecte. Vă reamintim că sănătatea, educația și infrastructura sunt prioritățile noastre în acest mandat. Acum și aici școlile au toaletele în interior. De asemenea, am vizitat stația de alimentare cu apă, un proiect pe PNDL II, aflat în fază de execuție în procent de 80 %. Mă bucur nespus că facem echipă împreună. Avem un alt obiectiv urgent care trebuie demarat în 2019. Este vorba despre dispensarul uman. În primă fază trebuie făcută o expertiză a clădirii. În funcție de rezultatul expertizei, fie vom reabilita actuala clădire, fie ne orientăm către o altă locație, și asta pentru că și cetățenii comunei Albeștii de Argeș au nevoie de o asistență medicală normală." - Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

- Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând fonduri pentru reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ: 
• Reabilitare Școala Generală clasele I-IV sat Dumirești
• Reabilitare, modernizare grup sanitar și reparații acoperiș la Școala Gimnazială Albeștii – Pământeni
• Amenajare spațiu și dotare centrală termică la Școala Gimnazială Albeștii – Pământeni
- Prin programul guvernamental PNDL II, dar și prin cofinanțare de la Consiliul Județean Argeș, în comuna Albeștii de Argeș este în stadiu avansat de execuție proiectul de extindere a sistemului de alimentare cu apă.
- Pentru anul 2019, este prioritară reabilitarea dispensarului comunal, asta după ce va fi efectuată o expertiză a actualei clădiri.

"Vă mulțumesc pentru ajutorul acordat și sperăm ca și în viitor să ne puteți ajuta pentru implementarea proiectelor în comuna Albeștii de Argeș." - Gabriel Popa, primar comuna Albeștii de Argeș

 Comuna Băiculești – 2019

"În comuna Băiculești, am vizitat dispensarul comunal, care a fost reabiltat și care a beneficiat de fonduri și din partea Consiliului Județean Argeș. Este un dispensar renovat, cu condiții deosebite, în care găsim și un cabinet stomatologic, dar și o farmacie, astfel incat cetățenii să beneficizeze de servicii complete medicale. După o vizită pe care am facut-o și în unitățile de învățământ, am constatat că acestea sunt conforme. Mai sunt cateva retușuri de făcut, dar cu siguranță se vor remedia. De asemenea, s-au început lucrările de asfaltare a drumului județean Băiculești – Curtea de Argeș." - Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

- Consiliul Județean Argeș a investit în reabilitarea și modernizarea unităților școlare din comuna Băiculești, astfel:
• Amenajare grup sanitar interior Școala Gimnazială Băiculești
• Amenajare grup sanitar interior Școala Gimnazială Valea Brazilor
• Amenajare grup sanitar interior Școala Gimnazială Valea lui Enache
• Amenajare grup sanitar interior Școala Primară Anghinești
• Amenajare grup sanitar interior Școala Primară Mănicești
• Amenajare grup sanitar interior Grădinița cu Program normal Zigoneni
• Lucrări de reparații Școala Gimnazială Băiculești

 

- Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura sanitară, alocând bani pentru reabilitarea dispensarului uman din comuna Băiculești.
- Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura de apă, prin cofinanțarea realizării stației de pompare apă în satul Zigoneni.
- Prin programul guvernamental PNDL II, în comuna Băiculești urmează să fie implementat proiectul de înființare a sistemului centralizat de canalizare.
- În ceea ce privește infrastructura rutieră, Regia județeană de Drumuri a demarat lucrările de asfaltare a drumului județean DJ 704 H, Băiculești – Curtea de Argeș.

"Pentru renovarea dispensarului, sursa financiară a fost din bugetul local și din bugetul Consiliului Județean. Vă mulțumesc pentru sprijin. Ca să realizăm obiective trebuie sa fim sprijiniți și am încredere că vom fi sprijiniți în continuare pentru tot ceea ce intenționăm să realizăm." - Niculaie Dragnea, primar comuna Băiculești

 Comuna Merișani – 2019

"În comuna Merișani, am vizitat principalele obiective, atât cele finalizate, cât și cele aflate în derulare. Este vorba de implementare proiectului pe PNDL II privind alimentarea cu apă în satul Merișani. De asemenea, este într-o fază avansată de construcție grădinița din satul Merișani. Am văzut unitățile școlare, care sunt conforme, având grupurile sanitare în interior. Am constat că asistența medicală este de specialitate și complexă, în cadrul dipensarului funcționând și un cabinet stomatologic. Felicit pe domnul primar și Consiliul Local. Avem proiecte comune, care se vor derula în continuare." - Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș

- Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară. Astfel, s-au alocat bani pentru amenajarea grupurilor sanitare în interior la Școala Primară Dobrogostea și Școala Primară Malu Vânăt din comuna Merișani.
- Prin programul guvernamental PNDL II și prin cofinanțarea Consiliului Județean Argeș a fost finalizat proiectul “Realizare sistem de canalizare și stație de epurare în satul Merișani”. 
- Tot prin PNDL II urmează să fie implementat proiectul privind realizarea sistemului de alimentare cu apă în satul Crâmpotani, comuna Merișani.

"Vă mulțumesc pentru vizita în teritoriu și sper să avem în continuare o colaborare foarte bună între Primăria Merișani, Consiliul Local și Consiliul Județean. Am realizat și mai avem de realizat multe proiecte împreună." - Marius Luigi Ionescu, primar comuna Merișani