5 copii cu toxiinfecţie alimentară în Argeș!

În cazul celor cinci copii care au ajuns la spital după ce au mâncat în urmă cu o săptămână ou, brânză, caşcaval, mămăligă şi carne de pui la grădiniţa Aripi Deschise s-a confirmat diagnosticul de toxiinfecţie alimentară. Ancheta DSV şi DSP a scos la iveală şi cauza îmbolnăvirilor copiilor cu vârste de 3 şi 5 ani: vesela şi suprafeţele de lucru în care era preparată hrana nu erau spălate corespunzător.

„Din rezultatele prezentate de DSVSA s-a confirmat că alimentele consumate de copii: unt, brânză de vaci şi caşcaval erau corespunzătoare din punct de vedere microbiologic. În schimb, din analiza probelor prelevate de DSP au rezultat depăşiri ale parametrilor la numărul total de germeni pe suprafaşa de lucru din bucătărie. Mă refer la masa de inox şi blatul de porţionare, iar din puct de vedere microbiologic s-au constat depăşiri ale enterobacteriaceelor în preparatul culinar unt cu brânză şi caşcaval, servit cu mămăligă la masa de prânz. În aceste condiţii, rezultă foarte clar că nu au fost efectuate corespunzător operaţiunile de spălare şi dezinfecţie a suprafeţelor de lucru, veselei, ustensilelor din blocul alimentar. Astfel, DSP a sancţionat personalul din bucătărie cu amendă de 1000 de lei, iar celor trei bucătărese li s-a impus măsura prezentării la DSP în vederea efectuării unui examemn coprobacteriologic", a declarat Cristan Soare, prefectul judeţului Argeş.

Acum, copiii sunt în afara oricărui pericol. Ei au fost externaţi.