5 angajați ai Penitenciarului Mioveni confirmați cu Covid-19!

Dintr-o informare de presă transmisă de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mioveni aflăm faptul că, în intervalul 06.11.2020 – 07.11.2020, au fost înregistrate cinci cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2 în rândul personalului.

Dintre cei cinci polițiști de penitenciare, patru își exercitau atribuțiile în sectorul administrativ, iar unul in sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție.

Verificările efectuate constant pe linie medicală nu au relevat existența unor simptome specifice COVID – 19 la nivelul populației carcerale.

Administrația Penitenciarului Mioveni aplică îndrumările Direcției de Sănătate Publică Argeș și promovează conduita de prevenție stabilită prin Planul de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgență, continuând implementarea măsurilor igienico-sanitare, monitorizarea medicală a tuturor persoanelor private de libertate și triajul epidemiologic al polițiștilor de penitenciare, atât la intrarea, cât și la ieșirea din serviciu, conform planificărilor.

În prezent se efectuează ancheta epidemiologică, activitatea penitenciarului desfășurându-se în condiții normale, fără disfuncționalități, atât din punct de vedere administrativ, cât și operativ.