20 de elevi argeșeni au dat startul Școlii de Meserii

Astăzi, CEZ Distribuție a deschis Școala de Meserii pentru 20 de elevi înscriși la Liceul Tehnologic Astra Pitești și 28 de elevi ai Colegiului Tehnic Energetic Craiova, program care își propune să devină fundația carierei de electrician a fiecăruia dintre tinerii înscriși. Îi așteaptă burse de studiu, laboratoare moderne și îndrumarea specialiștilor CEZ Distribuție.
Prima zi de școală a fost plină de emoții pentru elevi, care s-au familiarizat cu programul Școala de Meserii și au primit primul instrument util — un multimetru digital.

CITEȘTE ȘI ... ALERTĂ! 18 cazuri de infecţie cu virusul West Nile în țară! 5 oameni au murit!


Proiectul a lansat la sfârșitul lunii iunie o oportunitate inedită elevilor de clasa a VIII-a care își doreau o carieră în domeniul electric.
Astfel, doritorii unei meserii de profil s-au putut înscrie la cele două unități școlare, într-una dintre cele două clase cu profil electric, pentru a face parte din generația de electricieni a viitorului.
Viitorii profesioniști din domeniul energetic vor fi stimulați să obțină performante școlare notabile prin bursele lunare ce vor fi acordate celor mai buni 5 dintre ei, de către CEZ Distribuție. Primele 5 cele mai bune rezultate școlare din fiecare clasă cu profil electric, stabilite în urma unor criterii semestriale de performanță, vor aduce câte 200 lei lunar celor mai conștiincioși dintre elevi.

CITEȘTE ȘI ... Tânără gravidă în stare foarte gravă preluată de elicopterul SMURD


CEZ Distribuție se implică activ în dezvoltarea generației de electricieni ai viitorului, propunându-și că, alături de Liceul Tehnologic Astra Pitești, respectiv Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Inspectoratele Școlare Județene Argeș și Dolj, în parteneriat cu Asociația ROI, să ofere elevilor condițiile propice pentru a face performanța în domeniul energetic.

Sursa: Agerpres.ro