4,5 km de drumuri comunale modernizate la Mălureni

Modernizarea drumurilor comunale din Mălureni se înscrie în lista de priorităţi a administraţiei locale coordonate de către primarul Florian Bucălie și reprezintă un obiectiv important în dezvoltarea economico-socială și turistică a zonei. Edilul a înţeles că o reţea de drumuri modernă creează premisele pentru dezvoltarea localităţii şi pentru condiţii de trai mai bune pentru locuitori, astfel încât în ultimii ani a demarat o serie de proiecte importante de infrastructură rutieră. Trei astfel de investiţii s-au materializat în ultimul an, totalizând 4,5 km de drumuri proaspăt asfaltate sau reabilitate.


Aceste drumuri se aflau într-o stare precară, fapt ce îngreuna accesul locuitorilor la principalele obiective economice, sociale, culturale şi la exploataţiile agricole din  zonă. Cel mai mult aveau de suferit copiii, desfăşurarea cu greutate a învăţământului generând în foarte multe situaţii abandonul şcolar sau frecvenţa redusă la cursuri. În plus, din cauza dificultăţii de a ajunge la unele dintre unităţile de învăţământ sau sănătate, ani de zile comuna s-a confruntat cu o acută lipsă de interes din partea profesorilor sau a personalului medical în a se stabili cu serviciul  în Mălureni. Acestea sunt doar câteva dintre neajunsurile care au stat la baza deciziei primarului Florian Bucălie de a rezolva odată pentru totdeauna problema drumurilor din Mălureni. 

# Primul proiect din seria celor trei a vizat reabilitarea DC 215, din satul Buneşti. Acesta a avut o valoare totală de 771.850,27 lei, din care suma decontată de la bugetul de stat a fost de 689.278,66 lei, iar cofinanţarea de la bugetul local - 82.571,61 lei. Prin intermediul acestei investiţii, au fost reabilitaţi 1,85 km din drumul comunal care face legătura din satul Buneşti şi drumul judeţean ce traversează localitatea.

# Alţi 1,3 km de drumuri au fost radical reabilitaţi prin intermediul proiectului „Modernizare drum local Bohari, comuna Mălureni, județul Argeş”, investiţie cu o valoare totală de 1.443.721,06 lei, din care 1.374.644,32 de la bugetul de stat și 69.076,74 lei cofinanțare buget local.

# Nu în ultimul rând, un alt proiect vizează modernizarea drumului comunal 216 Bohari-Topliţa, cu îmbrăcăminte bituminoasă uşoară pe 1,36 km, valoarea totală a acestei investiţii fiind de 408.055,06 lei. Acest proiect a avut în vedere atât reabilitarea drumului comunal DC216, cât şi refacerea terasamentului drumului şi a malului drept al râului Vâlsan în zonele afectate de eroziuni.