4 septembrie- data anunțată de CSAT pentru dezbaterea rectificării bugetare

4 septembrie- data anunțată de CSAT pentru dezbaterea rectificării bugetare

„Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării a inițiat procedurile pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificând în acest sens și Ministerul Finanțelor Publice în data de 21 august a.c.

Conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului este nevoie de consensul membrilor acestuia.

Întrucât nu toți membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru data de marți, 4 septembrie a.c., ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018.

Secretariatul CSAT a respectat procedurile de lucru ale Consiliului, stabilite prin legea și regulamentul de organizare și funcționare”, a transmis CSAT, printr-un comunicat.

Măsura întrunirii CSAT vine după ce mai multe voci de la nivel guvernamental l-au acuzat pe șeful statului că încrearcă să blocheze rectificarea de buget de care numeroase entități administrative au disperată nevoie la începutul toamnei. Președintele declină acuzațiile, susținând că a încercat să obțină aprobarea individuală a  fiecăruia dintre membri Consiliului pentru a evita procedurile de întrunire, dar parte dintre aceștia nu au fost de acord.