UPDATE! CJ ARGEȘ: ”La Cotmeana se va construi un podeț cu structură metalică”

UPDATE

În urma articolului apărut, marți, pe site-ul de știri Sursa Ta, în zona podului județean Bascovele a fost imediat amplasat un indicator.

De asemenea, Consiliul Județean Argeș a ținut să facă anumite precizări cu privire la acest subiect. Astfel, în a doua jumătate a lunii mai, ar urma ca pe DJ 704 E, km 6+000, în comuna Cotmeana, să înceapă lucrarea privind construirea podului peste pârâul Bascovele:

„În a doua jumătate a lunii mai, va începe lucrarea privind construirea podului peste pârâul Bascovele, pe DJ 704 E, km 6+000, comuna Cotmeana, județul Argeș. Valoarea investiției este de 402.000 lei cu TVA, fiind cuprinsă în lista de investiții a CJ Argeș pentru anul 2018. Procedura de achiziție, organizată de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri Argeș, este în curs, având ca termen limită de depunere a ofertelor data de  14 mai 2018.
Soluția proiectată este construcția unui podeț cu structură metalică din tablă de oțel ondulată cu timpane din gabioane, precum și punerea în siguranță a acestuia, prin executarea de lucrări de apărare-consolidare din gabioane (aripi, saltele și pinteni amonte și aval). În acest sens, a fost eliberată de catre Primăria Comunei Cotmeana autorizația de construire, cu nr.11 din 28.09.2017, având o valabilitate de 3 ani”
,
informează CJ Argeș.

Localnicii din patru sate din localitatea argeșeană Cotmeana se tem pentru propriile vieți. Oamenii sunt la un pas să rămână izolați de restul localității după ce podul care face legătura către locuințele lor s-a deteriorat.
”Podul reprezintă, de fapt, niște țevi pe care s-a pus pământ. În urma ploilor puternice din ultima perioada, pământul s-a dus, lăsând la vedere niște gropi adânci. Pe acest pod trece de două ori pe zi și microbuzul care îi duce pe elevi la școală, dar trec și autoturismele personale ale localnicilor. Viețile ne sunt puse în pericol. Este un drum județean, autoritățile locale nu pot face mare lucru.”, ne-a declarat un cetățean al comunei.

CITEȘTE ȘI ... Primăria Pitești încearcă prevenirea accidentelor! Modificări pe Calea Bascov!

Vorbim despre podul județean din satul Bascovele, care este tranzitat zilnic de localnicii din patru sate. O altă rută apropiată nu există. Oamenii trebuie sa ocolească câțiva zeci de km pentru a folosit un alt drum.

CITEȘTE ȘI ... (video șocant) S-a filmat în timp ce omora o căprioară! I-a rupt gâtul


Contactat de redacția Sursata.ro, primarului comunei Cotmeana, Vişan Ionel Dragoş, a declarat că are la cunoștință această problemă, însă nu poate face mare lucru deoarece podul este în responsabilitatea drumurilor județene. Din partea primăriei s-au tot făcut solicitări pentru refacerea podului. Chiar în această dimineață, edilul a înaintat o altă solicitare prin care cere închiderea și construirea unei treceri provizorii până la modernizarea completă a construcției.
Procesul de degradare a început anul trecut și de atunci s-a organizat o singură licitație, la care firmele nu și-au făcut prezența.

”Sperăm ca prin intermediul presei, autoritățile care sunt în măsură să ne ajute să deschidă ochii și să ia măsurile care se impun.”, adaugă cetățeanul care ne-a cerut ajutorul.