4 octombrie - Ziua Porților Deschise la Grădina Zoologică din Pitești

Duminică, 4 octombrie 2020, Grădina Zoologică din Pitești sărbătorește Ziua Internațională a Animalelor, organizând Ziua Porților Deschise, când intrarea la Zoo Trivale va fi gratuită pentru toți vizitatorii, indiferent de vârstă.

Astfel, între orele 10:00 și 18:00, accesul va fi liber pentru toți cei care vor dori să vadă păsările, felinele și alte specii de animale, dar și frumosul parc care le găzduiește.

În Grădina Zoo există aproape 70 de specii de animale, păsări, reptile, papagali și pești, fiind estimat un număr total de aproape 1800 de viețuitoare. 

Se remarcă exemplare unice în țară precum: ursul tibetan, specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr, Kiangi, Watusii, carnivore sălbatice, lei, tigri, lupi, urși bruni, fazani din diferite specii, maimuțe etc.

În 1931, la Florența, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial de către Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor ca Ziua Internațională a Animalelor, un omagiu adus Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228.

„World Animal Day” a devenit o zi specială dedicată vieții animalelor și legăturii noastre cu ele. 

Ziua Internațională a Animalelor este menită să celebreze viața animalelor, în toate formele ei, să contribuie la conștientizarea diverselor roluri pe care animalele le au în viața oamenilor și la manifestarea recunoștinței față de modul în care acestea ne înfrumusețează existența.