4 avantaje oferite de implanturi dentare care le diferentiaza de lucrarile protetice mobile

Solutia aduca in stomatologice de implanturi dentare este cu siguranta un pas inainte pentru confortul pacientilor, dar si pentru stiinta. Modul in care se comporta implanturile a schimbat parerea generala cu privire la lucrarile protetice si la disconfortul adus de acestea, iar implanturile aduc o serie de beneficii care nu se rezuma doar la confort.

Implanturi dentare pentru conservarea oaselor

Unul dintre cele mai mari beneficii aduse de implanturi dentare este faptul ca acestea ajuta si contribuie la mentinerea unei stari bune a oaselor mandibulei sau maxilarului. In momentul in care lipseste un dinte osul din zona respectiva are tendinta sa se resoarba in momentul in care locul ramane gol pentru mult timp. Avand in vedere acest aspect, prin utilizarea implanturilor osul este solicitat si se va regenera asigurand mentinerea bontului protetic in interiorul mandibulei.

Nu exista probleme de masticatie

Persoanele care poarta proteze mobile sunt cele care stiu cel mai bine ce inseamna perioada de acomodare in care abia daca pot manca. Protezele mobile implica dificultati la masticatie si unele reguli noi pe care persoana in cauza trebuie sa le respecte cum ar fi evitarea alimentelor dure si a celor greu de mestecat. Cele mai multe persoane apeleaza in perioada de acomodare, care variaza de la o persoana la alta, la mancaruri mai mult fluide pe care nu trebuie sa le mestece. Cu implanturi dentare, aceasta problema dispare complet deoarece implanturile se vor comporta exact ca dintii normali.

Nu mai apar probleme de pronuntie a cuvintelor

O alta problema des intalnita la persoanele care au proteze mobile, in special la cele care au astfel de lucrari protetice in partea de sus este pronuntia gresita a cuvintelor. Protezele sunt mai mari decat gingiile si le imbraca, nu se simt natural iar limba are tendinta de a se agata in ele. In special in cazul protezelor de sus, care acopera cerul gurii, exista unele probleme considerabile in ceea ce priveste vorbirea pe care acestea le pot implica. Pronuntia sunetelor poate fi suierata, anumite grupuri de sunete se aud ciudat si persoana respectiva poate avea probleme de socializare sau chiar probleme cu stima de sine. In cazul implanturilor dentare aceasta problema dispare complet, pentru ca implantul se va integra perfect si imita functionarea dintelui normal.

Rezistenta pe termen lung

Implanturile dentare pot dura pana la sfarsitul vietii unei persoane. Este foarte important de mentionat faptul ca implanturile totusi nu sunt pe viata si nu vor ramane la locul lor in absenta unei igiene orale foarte bune. In sensul acesta se recomanda ca pacientul sa respecte in totalitate recomandarile specialistului pentru a obtine cele mai bune rezultate posibile de la implanturile puse.