360 de cadre medicale vaccinate în Argeș. Este prima administrare

În ultimele 24 de ore, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, 360 de cadre medicale din Argeș au fost vaccinare, aceasta fiind prima administrare.

CITEȘTE ȘI ... Argeșeanul Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat

Conform strategiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în România vaccinarea este voluntară, neobligatorie și gratuită.
Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire și riscul de a dezvolta o formă severă de boală. Vaccinarea este un instrument important pentru a opri răspândirea pandemiei, scădea supraîncărcarea unităților sanitare, permițând, astfel, redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID.

CITEȘTE ȘI ... A început vaccinarea anti-COVID și la Mioveni! 70 de cadre medicale imunizate

Reamintim că, ieri dimineață, în județ au ajuns 975 de doze de vaccin de la Institutul Cantacuzino.

CITEȘTE ȘI ... Dan Manu s-a imunizat anti-Covid: ”M-am vaccinat pentru a reveni treptat la normalitate”


Printre cei imunizați astăzi se numără și fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, domnia sa participând, în această dimineață, la campania de vaccinare alături de colegii săi.


Aceasta este prima etapă de vaccinare, în care vor fi imunizate împotriva Covid19 cadrele medicale din spitale. Ulterior, vor fi vaccinați medicii de familie și personalul din unitatile medico-sociale. În etapa a doua va fi imunizată populația cu grad ridicat de risc, iar în etapa a treia va fi vaccinată populația generală.