345 de argeșeni amendați în ultimele 48 de ore! Verificările continuă

Peste 600 de autovehicule, aproape 300 de societăţi comerciale şi aproape 3.000 de persoane au fost verificate de poliţişti în ultimele 48 de ore, împreună cu celelalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu coronavirus.

În ultimele două zile, un număr de 438 de poliţişti și 84 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 60 de acţiuni punctuale (dintre care 54 organizate independent de către poliţişti, 4 organizate cu IJJ Argeş şi 2 cu alte structuri). 

În cadrul activităților au fost efectuate 2.910 verificări de persoane. 

Totodată, au fost verificate și 611 autovehicule, dintre care 182 de mijloace de transport în comun.

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 186 de locaţii şi 288 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 345 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.750 de lei, după cum urmează: 

-312 sancţiuni, în valoare de 40.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-31 de sancţiuni, în valoare de 4.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

-o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane identificate că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată.

 

Acțiuni desfășurate de polițiștii piteșteni: 

În ziua de 13 februarie, polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție 1 și 4 Pitești au acționat pe raza municipiului Pitești, pentru verificarea respectării prevederilror legale specifice măsurilor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus.

Astfel, polițiștii au verificat 184 de persoane pentru care au fost dispuse măsuri de izolare sau carantină, precum și 6 centre comerciale, 34 de societăți comerciale sau agenți comerciali și 45 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/220 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, valoarea totală fiind de 3.000 de lei.

În seara zilei de 13 februarie, polițiștii Secției 3 Poliție Pitești au desfășurat o acțiune comună, cu reprezentanți ai I.T.M. Argeș, pentru verificarea respectării limitărilor numărului de persoane din incinte închise și a restricțiilor programului de funcționare.

În urma verificărilor, au fost constatate abateri la un local privind numărul de persoane aflate în incintă, iar la alte 2 societăți comerciale, cu privire la depășirea programului de lucru.

De asemenea, în jurul orei 23:00, polițiștii Secției 4 Poliție Pitești au constatat că la o altă societate comercială, nu era respectată limitarea programului de lucru, în incinta acestuia fiind identificați 3 clienți.

Pentru toate cele patru situații, a fost înaintat material către ITM Argeș, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

 

• Eveniment privat sistat de polițiști

În noaptea de 13 spre 14 februarie, aproape de miezul nopții, polițiștii Secției 4 Poliție Pitești au constatat că la un apartament de pe raza de competență se asculta muzică la volum ridicat. 

Din verificări s-a stabilit că un minor de 16 ani, rămas singur acasă, a organizat un eveniment privat. În total au fost identificați 11 minori, cu vârste între 14 și 17 ani.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.750 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19 și Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială. 

 

• Nu a respectat măsura carantinării

În ziua de 12 februarie, poliţiştii locali din cadrul Poliției Locale Bascov, care acționau sub coordonarea Secției de Poliție Rurală Bascov, care efectuau verificarea persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării, au constatat că un tânăr de 19 ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, de pe raza aceleiaşi localități, ca urmare a revenirii dintr-o țară pentru care este instituită o astfel de măsură.

În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancţionat cu 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia constatată a fost comunicată către D.S.P. Argeş.