Deși are nevoie de sprijin, el nu cere!

Numele lui e Gabriel Balasoiu si e din localitatea Rociu. Era saritor atunci cand cineva avea nevoie de sprijin, iar acum ii vine greu sa ceara ajutor pentru el însuși. Nici n-o face, însă prietenii lui nu vor sa-l piardă. Viata îi atârnă de o operatie care costa 30 000 de euro, sumă pe care statul nu i-o poate acorda.  

De un an si jumatate Gabi e ambulantier la Costesti. Cel mai des transporta bolnavi care fac dializa. Inainte, timp de 8 ani, a lucrat la biroul de presa al Consiliului Județean Arges, unde a ajuns după alti 10 ani de lucru la Antena 1 Pitesti ca și cameraman.


"Viata a inceput sa mi se schimbe in urma cu un an. Simteam ca imi bate inima foarte tare. Am pus totul pe seama noptilor nedormite. Dupa un timp, pe langa oboseala, am inceput sa simt o usturime in piept. Am mers la Floreasca si de aici mi s-a spus ca nu am nimic la inima, ca e altceva in apropiere, care o face sa pulseze mai tare. Au urmat alte analize si un diagnostic pe care n-am vrut sa il accept. Nu vreau nici acum! Fiind un caz unic, cum au zis medicii, tumoarea trebuia scoasa, asa ca am ajuns si la interventia chirurgicala (chirurgie toracica) in luna octombrie a anului trecut, tot la Spitalul Floreasca", a povestit Gabi.

Tumora fiind aproape de vasele importante ale inimii, medicii nu au putut-o extirpa in totalitate. Gabi a fost vazut si de alti specialisti de la alte clinici importante din tara, dar niciunul nu a fost dispus la o intervenție punctuală. S-a gasit insa o speranta, la renumita clinica AKH din Viena. Medicul coordonator al Sectiei de Chirurgie Toracica i-a zis : "Da, te operez, dar e important sa fie cat mai urgent!"

Stie ca e o interventie dificila, care presupune multe riscuri, dar Gabi vrea sa traiasca pentru fiul lui in varsta de 19 ani, dar si pentru a ajuta la randul lui oamenii cu probleme. Operatia costa mult prea mult pentru puterile financiare ale lui, 30 000 de euro.

Gabriel nu vrea sa ceara, dar isi pune toata increderea in Dumnezeu. Dupa ce s-a intors de la Viena a pregatit toata documentatia pentru a obtine un ajutor financiar de la stat, prin formularul 112. De la Floreasca si de la Spitalul Militar a obtinut acte care atesta ca interventia nu se poate face in tara. Din pacate, formularul european nu este acceptat, iar Gabi trebuie sa plateasca integral costul operatiei, dar si zilele de spitalizare si tratamentul recuparator. Timpul nu tine cu el. Operatia trebuie facuta cat mai urgent, de aceea apropiatii lui Gabi au lansat un apel.

"Mi-e foarte greu sa accept ca s-a aflat despre situatia mea. Acum sunt in concediu de odihnă, nu in medical. Nu m-am plans niciodata si ii multumesc lui Dumnezeu ca inca sunt un om optimist. Stiu ca se va face voia Lui. Luna aceasta s-au implinit 20 de ani de când muncesc neintrerupt, fara vreo zi de concediu medical. Am cotizat atatia ani si acum, cand am ajuns in situatia asta, nu primesc sprijin. E nedrept sa fii nevoit sa cersesti mila...", spune cu amărăciune in glas Gabi, care cu greu isi poate controla emotiile. 

"GABI. 41 de ani. Pentru mulți el este fostul coleg cameraman, prezent la toate evenimentele din Argeș, cu bune și cu rele. Pentru alții este colegul de la Consiliul Județean, colegul de pe Ambulanță, șoferul, fotograful... Un om care a sărit în ajutorul oricui atunci când a fost nevoie. Acum, el are nevoie de ajutorul nostru. Diagnosticul este CONDROSARCOM MEDIASTINAL. PROLAPS DE VALVĂ MITRALĂ, iar intervența chirurgicală se poate face numai în străinătate, costul operației fiind de 30.000 euro, pe lângă alte cheltuieli adiacente", e mesajul postat de foștii colegi ai lui Gabi pe facebook.  

Pentru Gabi a fost deschis si un cont, la Raiffeisen Bank - Agenția Pitești 2-, unde toti cei care vor sa il ajute pot dona:  RO 25 RZBR 0000 0600 2014 4321. Contul este deschis in lei, pe numele LAURENȚIU GABRIEL BĂLĂȘOIU.