30 de bătrâni şi familii sărace din Bascov au primit pachete cu alimente de sărbători

În Săptămâna Mare, administraţia locală a comunei Bascov a fost din nou alături de cetăţenii aflaţi în situaţii vulnerabile. Astfel, înainte de Paşte, reprezentanții Compartimentului Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Bascov au acordat un număr de 30 pachete cu alimente și produse tradiționale pentru sărbătorile pascale unor persoane din comuna Bascov cu vârsta de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, dar și unor familii defavorizate.

Astfel de acţiuni au mai fost organizate în Bascov încă de la sfârşitul lunii martie, odată cu apariţia Ordonanţei Militare nr. 2, care prevede că „autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să identifice şi să ţină evidenţa persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, şi să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuinţelor”.

Printr-o dispoziţie emisă de primarul Gheorghe Stancu, la nivelul administraţiei publice a comunei Bascov a fost constituită o comisie care să identifice și să ţină evidenţa persoanelor vulnerabile, pentru ca autorităţile locale să asigure sprijin acestor cetăţeni.