3 argeșeni au murit după infectarea cu COVID în acest weekend! Cazurile cresc...

Amenințarea noului coronavirus nu a trecut. Dovadă stă numărul de infectări raportat în creștere atât la nivel național, cât și la nivel local. În această dimineață, DSP Argeș a prezentat situația epidemiologică după cum urmează:


-persoane aflate în carantină: 7;

-persoane internate în spital: 206;

-persoane vindecate: 140;

-persoane diagnosticate pozitiv: 365;

-persoane decedate: 27.

CITEȘTE ȘI ... Evaluare Națională 2020 în Argeș: Fără candidați eliminați și fără incidente

 

În ultimele 24 de ore, alți 10 argeșeni au fost confirmați cu COVID-19. Situația este alarmantă, existând un val de îmbolnăviri venit odată cu relaxarea măsurilor de relaxare socială. Vineri, 12 iunie, în județ aveam 320 de persoane confirmate pozitiv. Sâmbătă, 13 iunie, numărul a crescut la 334 de infectări. Duminică, 14 iunie, cazurile de COVID-19 au atins pragul de 355. Astăzi, după cum puteți vedea în raportul DSP, numărul ajunge la 365 de cazuri.

CITEȘTE ȘI ... COVID-19 la Auchan Bradu! Cel puțin un angajat a fost confirmat pozitiv!


Totodată, pe parcursul acestui weekend, trei argeșeni și-au pierdut viața din cauza infectării cu noul coronavirus. Vorbim despre un bărbat de 65 de ani, internat vineri, 12 iunie, la secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență, și apoi transferat la Spitalul Orășenesc Mioveni. Pacientul, care suferea și de AVC drept, infarct miocardic vechi, afazie globulară, disfuncție renală stadiu final, HTA III și cardiopatie nespecificată, a decedat sâmbătă, 13 iunie.
Al doilea argeșean mort este un bărbat de 70 de ani, internat pe 10 iunie la Spitalul Municipal Câmpulung. Acesta urma să fie transferat la Mioveni, însă nu a mai apucat. A decedat sâmbătă, 13 iunie. Menționăm că bărbatul suferea și de insuficiență cardio respiratorie clasa NIHA III, fibrilație atrială și insuficiență respiratorie cronică.
Al treilea pacient decedat este o femeie de 79 de ani internată sâmbătă la secția Medicală I a Spitalului Județean de Ugență și tranferată apoi la Secția ATI  a Spitalul Mioveni. Aceasta a decedat ieri, 14 iunie. Suferea și de diabet zaharat tip 2, HTA, dislipidemie, obezitate, anemie cronică și diverticuloza colonică.

În prezent în județ sunt 8 pacienți COVID internați la ATI, toți la Spitalul Orășenesc Mioveni.

CITEȘTE ȘI ... (video) Chiţoiu contestă expertiza care arăta că este vinovat de moartea a 2 argeșeni!

 


 

Situația la nivel național

Până astăzi, 15 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 22.165 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.817 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1427 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 14.06.2020 (10:00) – 15.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (11 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Iași, Maramureș, București, Mureș, Olt, Suceava și Tulcea.
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.


De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 166 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 175 de pacienți.


 


 

 

Autoritățile trag un semnal de alarmă și fac apeluri ferme către cetățeni să conștientizeze existența pericolului și să respecte aplicarea normelor de siguranță aflate încă în vigoare.

”În ultimele două zile s-a constatat o creștere îngrijorătoare a numărului de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 la nivelul județului, acest val de îmbolnăviri venind odată cu aplicarea măsurilor de relaxare socială.
După o perioadă de speranță, în care majoritatea pacienților pozitivi, internați la secția de Boli Contagioase a Spitalului Orășenesc Mioveni, au fost tratați și s-au reîntors sănătoși acasă, în mod îngrijorător, în ultimele 48 de ore ne-am confruntat cu o expolzie de noi internări.
Acest nou val de îmbolnăviri reprezintă o creștere a infecțiilor cu COVID-19 care ne amintește de raportările din perioada stării de urgență, în ciuda faptului că România intră într-o nouă fază de relaxare a măsurilor peste doar câteva zile.
Relaxarea normelor de siguranță socială nu reprezintă ignorarea pericolului. Este un test al solidarității sociale, al conștientizării și nu în ultimul rând, un test al solidarității politice, care ne va dovedi dacă autoritățile statului, județene și locale se pot reuni pentru a face front comun împotriva unui inamic comun, care nu respectă frontierele sau ideologiile.”, menționa Ion Georgescu într-un mesaj postat sâmbătă.

 

“Suntem în continuare sub amenințarea virusului iar adaptarea la reguli se face întotdeauna progresiv. De aceea măsurile de relaxare vor veni treptat. Vom vedea daca se va prelungi sau nu starea de alertă. Personal, sper ca starea de alertă să continue, pentru că avem nevoie de cadrul legislativ care să poată permite luarea de măsuri, dacă situația se va înrăutăți. Nu trebuie înțeles că se impun noi restricții, prin continuarea stării de alertă. Gândiți-vă ce s-ar putea întâmpla să nu mai avem niciun fel de restricție, să umplem restaurantele. Există riscul infectării, dacă oamenii nu au siguranța sănătății, economia nu va putea recupera. În acest moment, situația epidemiologică ne îndeamnă la precauție.
Din păcate, în ultima perioadă se constată o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19. Este evidentă legătura dintre creșterea numărului de cazuri și momentul în care au fost luate unele măsuri de relaxare, perioada de incubație se suprapune perfect. În acest moment, cam 40% dintre localitățile județului Argeș sunt afectate de Covid-19. Ne îngrijorează faptul că a crescut numărul de persoane internate în ultima perioadă”, a declarat prefectul Emanuel Soare.


 

 

Informație de ultimă oră: Raed Arafat și Ministrul Tătaru trimit medici la Spitalul Mioveni pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID

Odată cu prelungirea stării de alertă, în lipsa personalului de specialitate propriu, care să asigure tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus, dr. Raed Arafat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, împreună cu echipa din subordinea Ministerului Sănătății au dispus detașarea de personal medical la secția de Boli Infecțiose din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, unitate suport COVID.