29 august - Ziua comunei Bogați

Primarul comunei Bogati, Ion Gîrleanu, anunță pe pagina de socializare faptul că azi, 29 august este,, Ziua comunei Bogați,, și cu acest prilej transmite un mesaj  tuturor locuitorilor și celor născuți acolo.

Amintește de asemenea și faptul că timp de opt ani la Bogați s-a sărbătorit "Festivalul Omeniei" în această zi dar din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse, anul acesta nu se mai poate.

Mesajul integral:

„ 29 august - Ziua în care timp de 8 ani am sărbătorit "Festivalul Omeniei", ocazie cu care noi, locuitorii comunei, îmbrăcați în haine de sărbătoare, celebram Ziua Comunei Bogați.

BOGAȚI...comuna a cărei primă atestare documentară datează din anul 1550...comuna care l-a găzduit pe Mircea Ciobanu - Domn al Țării Românești, când acesta era fugărit de boierii care voiau să îl omoare...comuna care a contribuit la apărarea pământului sfânt cu sute de ostași având cei mai mulți morți din județ raportat la numărul de locuitori...comuna în care s-a născut Elena Chiriță - eroina noastră căzută pe câmpul de luptă cu trusa de sanitar pe umăr și automatul în mână, apărându-și idealurile și stabilitatea statului român.

Pentru acestea și multe alte motive, am sărbătorit în fiecare an, mândri că suntem născuți pe aceste meleaguri, fiind gazde primitoare pentru primari din alte localități, directori de instituții, prefecți și subprefecți, consilieri județeni și președinți ai Consiliului Județean, parlamentari și secretari de stat culminând cu primul-ministru al României și alți membrii din conducerea Guvernului.

Pentru ospitalitatea și buna dispoziție de care am dat dovadă am fost cunoscuți și peste hotare, fiind vizitați în ultimii 3 ani de o delegație din S.U.A. în frunte cu Președintele Agenției Internaționale de Energie Nucleară, care s-a îndrăgostit de localitatea noastră.

Dar astăzi, din cauza regulilor impuse de pandemie, nu putem să sărbătorim ziua comunei împreună, așa cum se cuvine.

Gândurile mele se îndreaptă către fiecare dintre dvs., cei care mi-ați fost alături în toți acești ani și aștept cu nerăbdare momentul în care toate aceste restricții vor fi ridicate și vom putea celebra din nou ziua comunei noastre demonstrând în continuare că știm să muncim, dar să ne și distrăm, că suntem ospitalieri, dar mândri de tradițiile, istoria și locurile noastre dragi.
Astăzi, 29.08.2020, cu ocazia Zilei Comunei Bogați, doresc tuturor locuitorilor și celor născuți aici, multă sănătate, putere de muncă, fericire și succes în tot ceea ce vă doriți!
LA MULȚI ANI ! ”