24.000 de lei - amenzi în controalele COVID-19!

În ultimele 24 de ore, un număr de 192 de poliţişti și 43 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 28 de acţiuni punctuale (dintre care 25 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).  În cadrul activităților au fost verificate 1.573 de persoane, precum și 383 de autovehicule, dintre care 95 mijloace de transport în comun.

CITEȘTE ȘI ... Lista galbenă a ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! Bulgaria e și ea pe listă!

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 136 de societăți comerciale, în cadrul a 154 de obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

CITEȘTE ȘI ... Când trecem la ora de vară 2021

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 172 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.000 de lei, după cum urmează: 
-146 de sancţiuni, în valoare de 19.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-26 de sancţiuni, în valoare de 5.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

CITEȘTE ȘI ... Fondatorul trupei Cargo a murit! Ce spune medicul care l-a îngrijit


În contextul actual, polițiștii argeșeni vă recomandă să conștientizați importanţa, pentru întreaga comunitate, a unui comportament precaut care se impune a fi asumat de toți cetățenii, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus. 

Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană, este esenţială pentru a limita riscul de infectare şi transmitere.

Reamintim că sancțiunile se aplică de către polițiști doar ca urmare a încălcării normelor legale, iar cuantumul acestora se stabilește prin evaluarea obiectivă a fiecărei situații constatate.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.